Teraszajtók | Erkélyajtók | Tolóajtók

Teraszajtók | Erkélyajtók | Tolóajtók

Toló Rendszerek

Ha új családi ház építését, vagy egy régi ház felújítását tervezi, akkor szinte biztos, hogy a belső tér és a kert érdemi összekapcsolásán gondolkodik. Az utóbbi években ez a legmodernebb és egyben a legelterjedtebb irányzat. Ha van egy szép kertje, ahol szívesen tölti az időt, érdemes házat építeni, hogy könnyen hozzáférhessen. Ideális esetben egyetlen üvegajtón keresztül. És erről szólnak ezek a terasz- vagy erkélyajtók.

Az egyes elemek számát, és működési módját Ön választhatja meg, lakása beosztásának megfelelően: két-, három- vagy négyrészes szerkezetek, mozgó és fix elemek szabadon kombinálhatók.

A teraszra nyíló tolóajtók tovább kombinálhatók más, tartósan beépített nagy formátumú ablakokkal, így teljesen üvegfalak állíthatók elő, amelyek csodálatos kilátást nyújtanak a kertre. A sínek a keret részét képezik, ami gyakori az ajtóknál és ablakoknál. Az ajtó könnyen kezelhető, húzza maga felé a kioldáshoz, majd csúsztassa végig a sínen. Itt is van egy változata az ajtó nyitásának a szellőzés érdekében. Az ilyen típusú teraszajtó nem akadálymentes, a padló fölé több cm magas keret nyúlik ki.

Toló-bukó: A könnyű és elegáns nyitási mód, erkélyajtók és ablakok számára. A nyíló szárny a kilincs elfordításával a fix szárny elé tolható a tokra szerelt sínrendszereknek köszönhetően. Két,- három- és négyrészes szerkezetek gyárthatók, amelyekben a mozgó szárny szellőztetési célból mindig buktatható. Ezzel a megoldással a szárny sem nyílik be a lakótérbe, így helytakarékos működése előny a hagyományos műanyag erkélyajtókkal szemben.

Emelő-toló: Ezek a nyílászárók két-, három-, és négyszárnyas kivitelben készülnek. Kétszárnyas kivitel esetén az egyik szárny buktatható is lehet. Dekor profilok csak mindkét oldalon színes kivitelben rendelhetőek. Az emelő-toló modern rendszere kiváló döntés lehet lakásunkba, családi házunkba, melynek segítségével panoráma kilátásban gyönyörködhetünk. Hatalmas előnye az emelő-toló erkélyaktónak, hogy egy könnyed mozdulattal, erőfeszítés nélkül mozgathatunk hatalmas elemeket biztonságosan.

 

Párhuzamos-toló: Kényelmes nyitás, eltolás és zárás: Roto Patio Inowa az ötletes toló-rendszer. A görgős csapágyazású szerkezetnek köszönhetően a szárnyak könnyen eltolhatóak – mindenféle zavaró súrlódástól mentesen. A zárás szintén kényelmes és nagy erőkifejtés mentes – mindezek mellett az innovatív működési mód nagy szorítónyomást biztosít.

Tovább olvasom…