Szúnyogháló a rovarok ellen – A szúnyoghálók típusai

Szúnyogháló a rovarok ellen – A szúnyoghálók típusai

Szúnyogháló a rovarok ellen

Szúnyogháló a rovarok ellen - A szúnyoghálók típusai

Az otthoni pihenésünket roppant mód zavarhatják a szúnyogok és egyéb bogarak-rovarok. Szúnyogháló használatával megakadályozhatjuk bejutásukat életterünkben és még a kellemetlen pihék, szöszök, falevelek ellen is védekezhetünk.

A szúnyoghálók típusai

Öntapadó szúnyoghálók: Könnyen, gyorsan, egyszerűen méretre vágható és a saját tépőzárja segítségével felszerelhető.

Fixkeretes szúnyoghálók: A fix keretes szúnyogháló egy nem mozdítható szúnyogháló. Előnye, hogy rendkívül gazdaságos az ára, hátránya, hogy nem lehet mozgatni.

Ajtószerűen nyitható keretes szúnyogháló:
A nyíló szúnyogháló ajtó jó választás teraszokhoz, erkélyekhez, bejárati ajtókhoz.
Működése: Hagyományos nyíló ajtó, alumínium kerettel, szúnyogháló betéttel, a záródását rugós zsanér biztosítja. Maximális mérete egyszárnyas kivitelben 100*240cm, kétszárnyas kivitelben 200*240cm.

Tolóajtós szúnyogháló:
Általában négyfelületű nyílászárókra, illetve tolóajtókra alkalmazzák.
Működése: Nagyobb méretű ajtónyílásokra ajánljuk, az ajtónyílással párhuzamosan, sínen mozgatható egy, vagy kétszárnyas kivitelben. Maximális mérete egyszárnyas kivitelben 200*250cm, kétszárnyas kivitelben 400*250cm.

Vízszintes rolós szúnyogháló:
Működése: A vízszintesen mozgatható szúnyoghálót jellemzően ajtókra ajánljuk, bár bizonyos esetekben ablakra is szerelhető. A vízszintes mozgatású rolós szúnyogháló tokját az ajtó egyik függőleges tokjára rögzítjük. A háló az alul-felül vízszintesen felfogatott, 32mm széles sínek között mozgatható és a másik ajtófélfára szerelt 20*20mm-es aluprofilon lévő mágnescsíkhoz rögzíthető. Egyszárnyas ajtóra 120cm, kétszárnyas ajtóra 240cm szélességű a legnagyobb méret. Vízszintesen mozgatható rolós szúnyogháló telepíthető redőny elé, ilyenkor a redőny szerkezetére szereljük fel a szúnyogháló tokját és vezetősínjeit. Természetesen ebben az esetben a redőny van közvetlenül az üveg előtt és kívül helyezkedik el a szúnyogháló.

Szúnyoghálós redőny:
Szúnyoghálóinkat lehet kérni redőnnyel is, akár meglévő redőnyhöz is kérhet szúnyoghálót.

Rolós szúnyoghálók:
A rolós szúnyogháló egy függőlegesen mozgatható szúnyogháló.
Külső megjelenés: Tok, keret: szerkezete alumínium, acél rugóval, alapárban fehér és barna, felárral aranytölgy színben, de a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk 20% felár ellenében.
Működése:A függőleges mozgatású rolós szúnyoghálót kifejezetten ablakokra ajánljuk. A függőlegesen mozgatható szúnyogháló tokját az ablaktok felső síkjába rögzítjük, a két oldalon lefutó függőleges 32mm széles kefézett vezetősínben mozgatható a háló le és fel. A hálót a párkányon lévő akasztóprofilba vagy klick-klack rendszerrel rögzíthetjük.

Pliszé szúnyogháló:
A pliszé szúnyogháló jelenleg a legjobb minőségű szúnyogháló a piacon. Láncos és zsinóros kivitel létezik.
Működése: A nyílászáróra szemből rögzíthető a keret, az aljzaton a vezetősín magassága mindössze 2mm, így az áthaladás akadálymentes. Zsinóros vagy láncos vezetésű, nem tartalmaz forgós, rugós elemet, ennek köszönhetően minimális a meghibásodási lehetősége. Csendesen, könnyedén működik és bárhol megállítható.
Kifejezetten alkalmas nagy méretű nyílások beépítésére.

No tags for this post.
Tags: