Műanyag ablak szigetelése

Szigetelés a műanyag ablak körül!?

Szigetelés a műanyag ablak körül!?

Műanyag ablak szigetelése

Műanyag ablak szigetelése

Az ablakok 20-25% között járulnak hozzá az energiahasználat javításához. Fontos szerepet játszanak itt az ablak csatlakozási hézagai és annak tartós, szakszerű szigetelése. A hézag az ablak és az épülettörzs között, kapocsként működik és így hatással van az energiafelhasználásra, valamint az épület légzárásra. Az ablak helyes szigetelése mind az új, mind a régi pitésnél hasonlóan érvényes.

A csatlakozásnak az épületelem és a falazat között különféle funkciókat kell ellátnia. Az ablak szigetelésénél mindig ugyanaz az alapelv: belül jobban szigetelt, mint kívül szerint kell dolgozni.

A levegő- és csapóeső szigeteltséget jól át kell gondolni. A megnövekedett követelményeket figyelembe kell venni a bélésfalak, ablakok és redőnyök kialakítása terén. A belső csatlakozásoknak légmentesének, a külsőknek csapóeső ellen védettnek kell lenniük.
A három szigetelősíknak meg kell felelnie az elvárt funkcióknak, anélkül, hogy egymást a feladatukban hátráltassák vagy akadályozzák. Szakszerű szigetelést képez a külső, a középső és a belső szigetelősíkok összessége.

Alapvetően a következő lépések fontosak:
– Azelem behelyezése és rögzítése
– Az üreges tér lehetőleg teljes kitöltése a szigetelőanyaggal
– A helyiség- és külsőoldali fugák szigetelése alkalmas szigetelőrendszerrel.

Szigetelés a műanyag ablak körül

Külső sík – Időjárás védelmi sík:
Csapóeső ellen védetten és diffúzió nyitottan kell kivitelezni. Megakadályozza a nedvesség behatolását és az ázást a falazatban. A falazatban található nedvesség ezen a síkon ellenőrzött módon kívülre vezethető.

Középső sík – Funkciósík
A középső sík hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. A monolitikus falazatban ez a funkciósík biztosítja a hő- és hangszigetelést a fugaszigeteléssel. Az ablak rögzítésének és teherhordásának elhelyezése is oda kerül, így az épülettörzs összes statikus, valamint dinamikus terhét átveszi.

Belső sík – Helyiség és külső klima
A belső szigetelést lég- és diffúzió gátló módon kell kialakítani, mivel az a helyiség-, és a külső klíma elválasztását szolgálja, Így hő, nedves levegő nem juthat be a fugaterületre és nem jelentkezik olvadékvíz a csatlakkozási helyen.

3-síkú szigetelés
Amihez eddig három termékre volt szükség, most csak egyre, mivel a greenteQ VARIO 3 szalag a speciális felépítése által, egyesíti mindhárom funkcionális területet. A külső részen a greenteQ VARIO 3 szalag több mint 600 Pa-os értékkel a csapóeső elleni védelmet látja el.
Középen gondoskodik a biztos hő- és hangszigetelésről. Belül légzáró tulajdonsággal rendelkezik.

Mindent egybevéve rengeteg munkaidőt lehet megspórolni az ablakszigetelésnél . Egy munka lépésben lehet a szalagot a tokra felragasztani , a sarkoknál levágni és kész . A hagyományos ablakbeépítéssel ellentétben a greenteQ VARIO 3 szalaggal való munka , a munkaidőt a negyedére csökkenti.

Szigetelés a műanyag ablak körül!?
Szigetelés a műanyag ablak körül!?
Szigetelés a műanyag ablak körül!?
Szigetelés a műanyag ablak körül!?

 

 

No tags for this post.
Tags: