Redőnyök

Redőnyök

Válassza a minőségi redőnyöket

A redőnyök tradicionális árnyékolók, melyek kiválóan alkalmasak régi és modern családi házak, társasházak, üzemépületek vagy irodák árnyékolására és védelmére. A redőnyök tetszőleges helyzetének beállításával szabályozható az árnyékolt épületbe jutó fény mennyisége. Leengedett állapotban tökéletesen védenek az UV sugaraktól és a kíváncsiskodó szemektől.  A legjobban elterjedt külső árnyékolómely, mint hő, mint hideg elleni védelmet nyújt, valamint egy lehúzott állapotban lévő reluxa, biztonságtechnikai eszközként is funkcionál. A redőnyt sötétítő, hőszigetelő és biztonsági eszközként használjuk, mely a házunk külső arculatát is szebbé, komfortosabbá teheti. Készülhet műanyagból, alumíniumból és fából. A redőnyszekrény készülhet festett vaslemezből és alumíniumból, valamint vakolható kivitelben is mindkét anyagból. Mozgatása lehet gurtnis, zsinóros, és motoros. Motoros működtetés esetén lehetőség van fényérzékelő szenzor beépítésére, valamint a magasabb kényelmi szempontok elérése érdekében távirányítású működtetésre. Készülhet még mobil szúnyoghálóval egybe építve, mely a redőnnyel együtt is és tőle függetlenül is mozgatható.
 

Redőny lamella : Két típusa létezik a műanyag és az alumínium lamella. A műanyag lamellák magas minőségű
extrudált PVC granulátumból készülnek. Az alumínium lamellák hengereltek, felületüket UV stabil lakréteg védi. Az alumínium lécek belseje hőszigetelő habbal tömített. A lamellák színválasztásához, tekintse meg színmintánkat!

Szerkezetszín: A szerkezetek az egyes típusoknál megjelölt alapszínekben, vagy felár ellenében a RAL
színskála bármely színében rendelhető. A külső tokos Aluroll, Aluhid típusoknál és ezek Combi változataiban, valamint a ráépíthető tokos redőnyök esetében felár ellenében faerezetes keretek is kaphatók.

Működtetés: A redőnyök működtetése történhet gurtnival, zsinórral, tekerőkarral vagy motorral. Az árnyékolt épület energiafelhasználásának optimalizálása érdekében a motoros redőnyök automatizálhatók. Biztonság: A redőnyöket a betörés elleni még nagyobb védelem érdekében feltolás gátlóval vagy kulccsal zárható/reteszelhető zárólécekkel is elláthatjuk.

Műanyag Redőny:
A műanyag redőny télen is hasznos! Télen hőszigetel. Ha összehasonlítjuk egy műanyag redőny nélküli nyílászárókkal rendelkező lakás hőveszteségét és ugyan annak a lakásnak a redőnyös nyílászárókkal felszerelt változatát akkor – mint az alábbi képen – tisztán látható, hogy a műanyag redőny leengedésével hatalmas mennyiségű hőt tarthatunk bent a lakásban, és nem az utcát fogjuk fűteni. A műanyag redőny hűvösen tartja a lakást! Nem csak a TV képernyőjét vagy számítógép monitort fogjuk látni, de sokkal hűvösebb is lesz a lakásban, ha amikor oda tűz a nap, leengedjük a redőnyöket. Akinek van korszerű műanyag redőnye azt pontosan tudja miről beszélünk. Ha Önnek még nincs de szeretne olcsón meglehetős hűvöset tartani a lakásában.

Alumínium Redőny:
A technológia fejlődésével egyre inkább arra haladunk, hogy környezetünket és otthonunkat tökéletessé tehessük. A kényelmes otthonunkhoz megfelelő választás a motorizált redőny. Az árnyékolt épület energiafelhasználásának optimalizálása érdekében a motoros redőnyök automatizálhatók. Az alumínium redőny hűvösebben tartja a lakást. Nem csak a TV képernyőjét vagy számítógép monitort fogunk látni, de sokkal hűvösebb is lesz a lakásban, ha amikor oda tűz a nap, leengedjük a redőnyöket. Akinek van korszerű alumínium redőnye azt pontosan tudja miről beszélünk. Az alumínium lamellák habbal vannak kitöltve, ezért jobban hőszigetelnek, azon túl, hogy a szerkezeti stabilitása is sokkal nagyobb. Ha Önnek még nincs korszerű alumínium redőnye, szerezze be őket most. Az alumínium redőny télen még jobban szigetel. Télen kiválóan hőszigetel. Ha összehasonlítjuk egy redőny nélküli nyílászárókkal rendelkező lakás hőveszteségét és ugyan annak a lakásnak a redőnyös nyílászárókkal felszerelt változatát akkor – mint az alábbi képen – tisztán látható, hogy a redőny leengedésével hatalmas mennyiségű hőt tarthatunk bent a lakásban, és nem az utcát fogjuk fűteni.

Motorizálható motoros redőny:
Az árnyékolt épület energiafelhasználásának optimalizálása érdekében a motoros redőnyök automatizálhatók.

Szúnyoghálós Redőny:
A redőnyléc dupla üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a lefutósínek gumi vagy kefebetéttel vannak ellátva zajcsökkentés miatt. A záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14m-es hevederrel, vagy 5 mm-es zsinórral illetve redőnymotorral történik. Maximális mérete 37mm-es lamellákkal:300cm* 300 cm, szélesebb lamellával ennél több is lehet.

A tokméretek a következőképpen alakulnak:
138-as tokmagasság 100-cm redőny magasságig
150-es tokmagasság 130-cm redőnymagasságig
165-ös tokmagasság 190-cm redőnymagasságig
180-as tokmagasság 260-cm redőnymagasságig