Műanyag Redőny

Magyarországon a legelterjedtebb a műanyag redőny. Ennek is a külső tokos változata, hiszen szinte minden panel lakáson ilyen külső tokos műanyag redőnyt láthatunk.

Műanyag Redőny - Külső tokos redőny

A redőnyt sötétítő, hőszigetelő és biztonsági eszközként használjuk, mely a házunk külső arculatát is szebbé, komfortosabbá teheti. Készülhet műanyagból, alumíniumból és fából.
A redőnyszekrény festett, hőkezelt lindab vaslemezből és alumíniumból, készül. Mozgatása lehet gurtnis, zsinóros, és motoros. Motoros működtetés esetén lehetőség van fényérzékelő szenzor beépítésére, valamint a magasabb kényelmi szempontok elérése érdekében távirányítású működtetésre. Készülhet még mobil szúnyoghálóval egybe építve, mely a redőnnyel együtt is és tőle függetlenül is mozgatható.

Tengelye csapágyazott. Kezelése gurtnis vagy motoros. A megvezető sínbe húzott szőr kiküszöböli a zörgést. A leengedhető léc UV-álló műanyag, valamint rejtett ütközős, amely nem látható, illetve megakadályozza, hogy a szél kihúzza a lécet a lábból. A gurtnit automatával szereljük, mely a felesleges gurtnit becsévéli egy lapos dobozba.

A Lindab tokos redőny tokja acél ami nagyon tartós és jó minőségű felületkezeléssel van ellátva. (Megjegyzés: ebből az anyagból készülnek az épületek esőcsatornái is amik hosszú évek után sem rozsdásodnak.)

Műanyag és alumínium motoros redőny gyártási folyamatok bemutatása.

Kattintson ide a megtekintéshez!

 

Redőny tulajdonságai:

Műanyagredőny – Vakolható tokos redőny

 • UV álló lécek a hosszú élettartamért
 • Purhabbal kitöltött lécek
 • Lindab redőnyszekrény és alumínium pofa
 • Záróléc, gurtni behúzóautomata: alapárban fehér és barna színben választhatók
 • Autómatával felszerelt irányítás
 • Fényérzékelő és egyéb informatikai felszereltség (applikációval irányítható )
 • Stabil és megbízható szerkezet
 • Az alumínium alapanyag nem rozsdásodik és ellenáll az időjárás viszontagságainak
 • Szinterezett festés – sokáig megtartja a színét
 • A redőnyszekrény festett alumínium és vaslemezből készül, vakolható kivitelben is
 • Mobil szúnyogháló, ami a vele együtt vagy nélküle is tud mozogni
 • A beépíthető változat esztétikus látványRáépített tokos redőny (belsőtokos redőny)
 • Külső tokkal később bárhova átszerelhető
 • Rejtett ütköző és zajcsökkentő szőrözés

 

 

Külső tokos redőny

Külső tokos redőnyKülső tokos redőny

Leengedett állapotban kívülről a homorú oldalát látjuk a lamelláknak. Ennek a típusnak előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb.

 

Vakolható tokos redőny

Vakolható tokos redőny

Magasított állapotban gyakorlatilag nem látható belülről vagy kívülről. Ez a tökéletes megoldás a hő- és hangszigetelés számára, ami jól működik a passzív házak számára. A redőnyléc dupla üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a lefutósínek gumi vagy kefebetéttel vannak ellátva zajcsökkentés miatt. A záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak.

 

Ráépített tokos redőny (belsőtokos redőny)

Ráépített tokos redőny (belsőtokos redőny)Ráépített tokos redőny (belsőtokos redőny)

Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. Felső szekrényes vagy más néven ráépített tokos redőnyrendszer – integrált szúnyoghálóval, minden ablakra univerzálisan felszerelhető súly – és helytakarékos, ezáltal könnyen szállítható.

 

Szúnyoghálóval kombinált redőny

Szúnyoghálóval kombinált redőnySzúnyoghálóval kombinált redőny

A szúnyogháló tengelye – a redőny tengelyéhez hasonlóan – a redőnytokban található, a háló a redőnytől függetlenül mozgatható.

 

Redőny mozgatásához szükséges gurtni

Redőny mozgatásához szükséges gurtniZáróléc, gurtni behúzóautomata: alapárban fehér és barna színben választhatók

Műanyagredőny – Színminták

A színek tájékoztató jellegűek. Keresse munkatársainkat akár személyesen a legjobb konstrukció kiválasztásához

A legjobban elterjedt külső árnyékolómely, mint hő, mint hideg elleni védelmet nyújt, valamint egy lehúzott állapotban lévő reluxa, biztonságtechnikai eszközként is funkcionál. A redőnyt sötétítő, hőszigetelő és biztonsági eszközként használjuk, mely a házunk külső arculatát is szebbé, komfortosabbá teheti. Készülhet műanyagból, alumíniumból és fából. A redőnyszekrény készülhet festett vaslemezből és alumíniumból, valamint vakolható kivitelben is mindkét anyagból. Mozgatása lehet gurtnis, zsinóros, és motoros. Motoros működtetés esetén lehetőség van fényérzékelő szenzor beépítésére, valamint a magasabb kényelmi szempontok elérése érdekében távirányítású működtetésre. Készülhet még mobil szúnyoghálóval egybe építve, mely a redőnnyel együtt is és tőle függetlenül is mozgatható.

A műanyag redőny télen is hasznos! Télen hőszigetel. Ha összehasonlítjuk egy műanyag redőny nélküli nyílászárókkal rendelkező lakás hőveszteségét és ugyan annak a lakásnak a redőnyös nyílászárókkal felszerelt változatát akkor – mint az alábbi képen – tisztán látható, hogy a műanyag redőny leengedésével hatalmas mennyiségű hőt tarthatunk bent a lakásban, és nem az utcát fogjuk fűteni.

A műanyag redőny hűvösen tartja a lakást! Nem csak a TV képernyőjét vagy számítógép monitort fogjuk látni, de sokkal hűvösebb is lesz a lakásban, ha amikor oda tűz a nap, leengedjük a redőnyöket. Akinek van korszerű műanyag redőnye azt pontosan tudja miről beszélünk. Ha Önnek még nincs de szeretne olcsón meglehetős hűvöset tartani a lakásában.