Redőny | Műanyag redőny – Külső tokos műanyag redőny

Redőny | Műanyag redőny – Külső tokos műanyag redőny

Műanyag redőny – Külső tokos műanyag redőny Magyarországon a legelterjedtebb a műanyag redőny. Ennek is a külső tokos változata, hiszen szinte minden panel lakáson ilyen külső tokos műanyag redőnyt láthatunk.

A redőnyt sötétítő, hőszigetelő és biztonsági eszközként használjuk, mely a házunk külső arculatát is szebbé, komfortosabbá teheti. Készülhet műanyagból, alumíniumból és fából. 

Redőny Műanyag redőny Külső tokos műanyag redőny
Redőny Műanyag redőny Külső tokos műanyag redőny

Amikor a belső teret védjük a napsugarak általi túlmelegedéstől, a külső redőnyök lényegesen jobban működnek, mint a belsőek. A beltéri hőmérséklet egész nyáron kellemes maradhat légkondicionáló használata nélkül is, és ez a villanyszámlákban is megmutatkozik.

A kültéri redőnyökkel azonban télen is energiát takaríthat meg. A légzsák, amely a redőny és az ablak között alakul ki, amikor a lécek teljesen zárva vannak, megakadályozza a külső üveg és a bélés gyors lehűlését. Ennek eredményeként egy másik szigetelő rétegként fog szolgálni.

A fent említett energiamegtakarításon túlmenően a kültéri redőnyök nagyobb magánéletet biztosítanak a belső térnek az árnyékolással, amikor kinyitják az ablakszárnyat, ezáltal a passzív biztonság egy másik elemét biztosítják, és többek között megvédik az ablakkereteket a nemkívánatos stressztől, közvetlen dekorációnak kitéve. napfény.

A redőnyök hatékonyabbak, mint a kültéri redőnyök a napellenző, a hőszigetelés és a zajszigetelés, valamint a passzív otthoni biztonság szempontjából. A homlokzaton vagy a belső térben történő elhelyezés változatai közül az ablakpárkány felépítése, a kiegészítő szigetelés módja és általában a redőnyök funkciójára és használatára vonatkozó követelmények miatt választunk. Ablaktábláknál a lécekkel ellátott doboz az ablakkeretre van szerelve, és a szoba belsejébe nyúlik. Ablakos (kültéri) árnyékolók esetén a lécekkel ellátott doboz kívülről az ablak elé van függesztve.

Tengelye csapágyazott. Kezelése gurtnis vagy motoros. A megvezető sínbe húzott szőr kiküszöböli a zörgést. A leengedhető léc UV-álló műanyag, valamint rejtett ütközős, amely nem látható, illetve megakadályozza, hogy a szél kihúzza a lécet a lábból. A gurtnit automatával szereljük, mely a felesleges gurtnit becsévéli egy lapos dobozba.

A redőnyszekrény festett, hőkezelt lindab vaslemezből és alumíniumból, készül. Mozgatása lehet gurtnis, zsinóros, és motoros. Motoros működtetés esetén lehetőség van fényérzékelő szenzor beépítésére, valamint a magasabb kényelmi szempontok elérése érdekében távirányítású működtetésre. Készülhet még mobil szúnyoghálóval egybe építve, mely a redőnnyel együtt is és tőle függetlenül is mozgatható. 

Külső tokos műanyag redőny

Leengedett állapotban kívülről a homorú oldalát látjuk a lamelláknak. Ennek a típusnak előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb.

A legjobban elterjedt külső árnyékolómely, mint hő, mint hideg elleni védelmet nyújt, valamint egy lehúzott állapotban lévő reluxa, biztonságtechnikai eszközként is funkcionál. A redőnyt sötétítő, hőszigetelő és biztonsági eszközként használjuk, mely a házunk külső arculatát is szebbé, komfortosabbá teheti. Készülhet műanyagból, alumíniumból és fából. A redőnyszekrény készülhet festett vaslemezből és alumíniumból, valamint vakolható kivitelben is mindkét anyagból. Mozgatása lehet gurtnis, zsinóros, és motoros. Motoros működtetés esetén lehetőség van fényérzékelő szenzor beépítésére, valamint a magasabb kényelmi szempontok elérése érdekében távirányítású működtetésre. Készülhet még mobil szúnyoghálóval egybe építve, mely a redőnnyel együtt is és tőle függetlenül is mozgatható.  

A műanyag redőny télen is hasznos! 

Télen hőszigetel. Ha összehasonlítjuk egy műanyag redőny nélküli nyílászárókkal rendelkező lakás hőveszteségét és ugyan annak a lakásnak a redőnyös nyílászárókkal felszerelt változatát akkor – mint az alábbi képen – tisztán látható, hogy a műanyag redőny leengedésével hatalmas mennyiségű hőt tarthatunk bent a lakásban, és nem az utcát fogjuk fűteni.

A műanyag redőny hűvösen tartja a lakást! 

Nem csak a TV képernyőjét vagy számítógép monitort fogjuk látni, de sokkal hűvösebb is lesz a lakásban, ha amikor oda tűz a nap, leengedjük a redőnyöket. Akinek van korszerű műanyag redőnye azt pontosan tudja miről beszélünk. Ha Önnek még nincs de szeretne olcsón meglehetős hűvöset tartani a lakásában.

 

No tags for this post.
Tags: