Nyílászáró Beépítés - Műanyag Ablak, Ajtó Beépítés

Nyílászáró Beépítés – Műanyag Ablak, Ajtó Beépítés

Nyílászáró Beépítés

Műanyag Ablak, Ajtó Beépítés

Az ablakcsere és ajtócsere gyors és egyszerű. A Euroker.Kft technikusai sok éves tapasztalattal rendelkeznek, ezért pontosan tudják, hogyan kell eljárni. Műanyag ablakokra cserélni a régi, korszerűtlen, esetleg megvetemedett vagy rosszul záródó nyílászárókat az egyik legjobb döntés, amit csak meghozhatsz.

Nyílászáró Beépítés - Műanyag Ablak, Ajtó Beépítés

Ha az egész műveletet fel szeretné gyorsítani, akkor előre felkészülhet a beépítésre. A műanyag nyílászárók behelyezésekor biztosítani kell a megfelelő hozzáférési lehetőséget. Érdemes gondoskodni a törékeny tárgyak védelméről is nyílászáró cserénél, ami a helyszín minél tökéletesebb megóvását jelenti. Fontos, hogy az nyílászárók körül szabad teret hozzon létre, és találjon helyet a régi ablakok tárolására. Ne felejtsen el műanyagot vagy lepedőt tenni a földre, hogy a végső tisztítás gyorsan elvégezhető legyen.

Ha Ön a központban vagy a műemléki övezetben lakik, ne felejtse el figyelembe venni az építési engedélyt a nyílászárók cseréjéhez. Ez akkor is érvényes, ha csökkenteni vagy növelni kívánja az ablakterületet. Az épület megjelenésében változás történik, ezért nem nélkülözheti az építésügyi hatóság jóváhagyását.

Felmérés

A megfelelően funkcionáló műanyag nyílászáróknak nem csak az a feltétele, hogy kiváló minőségű alapanyagból készült nyílászárót vásároljunk, hanem az is, hogy a beépítés a lehető legszakszerűbb legyen. Egy tökéletes hő és hangszigetelési tulajdonsággal rendelkező műanyag nyílászárót is be lehet úgy építeni, hogy az lényegesen veszítsen az előbb említett jó tulajdonságaiból. Emiatt a beépítés minősége kiemelt fontossággal bír a műanyag nyílászáróknál. A műanyag nyílászáró gyártatása előtt mindenképpen fontos, hogy pontosan felmérjék a falnyílást, amibe kerül a nyílászáró. Ezért érdemes a végső pontosítás előtt egy szakember segítségét kérni, hogy ő mérje fel a gyártandó műanyag nyílászárók méretét. Ablakcsere esetén a megrendelés véglegesítése előtt helyszíni felmérés szükséges a pontos méretek vétele és kivitelezések letisztázása végett. Lehetőség szerint már a megrendelés megkötésekor egyeztessük a kivitelezés időpontját, így Ön is tud ehhez igazodni, további munkálatokat tervezni (pl. festés, hőszigetelés). Fontos a nyitási módok és a nyitás irányok ellenőrzése, ezek utólag nem felcserélhetők!

Műanyag ablak cseréje, beépítése

1. A régi ablak kivágása
Egy régi ablak szakszerű kivágásához először az ablak szárnyát távolítjuk el, majd a kisebb darabokra vágjuk a tokját. Ezzel a módszerrel lehet csak eltávolítani a régi nyílászárókat úgy, hogy a lehető legkevesebb kárt tegyük a falban és a vakolatban. Ezek után portalanítani kell a megmaradt ablaknyílás helyét, és el kell takarítani az esetleg megmaradt törmelékeket.

2. A toktoldók felszerelése
Ha már külső szigetelést kapott a homlokzat, akkor elképzelhető, hogy szélesíteni kell az ablak tokját toktoldóval. Ezt kalapáccsal és csavarozással tökéletesen rá kell illeszteni a tokra.

3. A szintezés előkészítése
Ez a lépés akkor következik, ha már beillesztettük az új ablakot a kibontott nyílásba. Érdemes faékkel alátámasztani a műanyag ablakot, hogy ne mozduljon el a szintezés alatt.

4. A szintezés
A lehető legpontosabb szintezéshez speciális szintezőpárnákra lesz szükségünk, hogy elvégezhessük ezt a nagy precizitást megkövetelő lépést.

5. A műanyag ablak rögzítése
Mérettől függően ezt különböző hosszúságú tokrögzítő csavarokkal tudjuk elvégezni. A tokon keresztüli fúráson kívül a tokrögzítő fül is egy lehetőség, ez a tok külső peremeihez kapcsolódik.
Kulcsfontosságú lépés ez is a műanyag ablak gondtalan működéséhez: ezért is fontos kiválasztani a megfelelő rögzítési pontokat.

6. A hőszigetelő hab felvitelének előkészítése
Vízpermetezővel meg kell tisztítani az ablak melletti falfelületet: a nedves, pormentes felületeken jobban megtapad a pur-hab.

7. A rések kitöltése pur-habbal
A pur-hab remekül ki tudja tölteni a kisebb réseket, és nagyon jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Párazáró szigeteléssel pedig jelentősen megnövelhetjük a pur-hab
hatékonyságát és élettartamát, mivel így védve lesz az ablakunk a páralecsapódás káros hatásaitól. Ehhez a műanyag belső oldalán párazáró fóliát, a külső oldalán pedig páraáteresztő fóliát kell
használnunk.

8. A nyílószárnyak felhelyezése
Az ablakszárnyat először az alsó stiftre csúsztatjuk, majd a felső stifttel rögzítjük. Ha a műanyag ablak beépítése szakszerűen lett elvégezve, akkor a nyílószárnyat gond nélkül mindenféle akadás nélkül be tudjuk zárni. Panellakás esetén takarólécezést is végezhetünk, illetve az ablakpárkányt is a helyére tesszük.

9. Mindjárt kész a műanyag ablak szakszerű beépítése
Felrögzítjük a kilincset, és a csavarfejeket takaró kupakokat. Az ablakon lévő védőfóliát viszont csak a falfelület festése után javasolt eltávolítani! (A védõfóliát a profil gyártása után maximum 3 hónappal el kell távolítani.)

Miért válasszon minket?

Egy épület alapvető elemei közé tartoznak a nyílászárók. A minőségi nyílászáró nem csupán az épület külleméhez, egységes arcához járul hozzá, de gondoskodik arról is, hogy az élet komfortos, kényelmes legyen. Az időjárás viszontagságaitól nem csak véd, de hozzájárul ahhoz is, hogy energiatakarékosabb legyen az épület működése.

Szaktanácsadás – Munkatársunk azon forgalmazott nyílászáró típusokat, amelyek a megfelelő paraméterekkel rendelkeznek és megfelelnek az igényeknek és Önnek ideális az árfekvése.
Felmérés – Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelő típust és funkciót az új nyílászárókat illetően, úgy munkatársunk felméri a gyártáshoz a szükséges méreteket.
Gyártás – A gyártás nagyjából 10 munkanapot vesz igénybe, amennyiben nem különleges, egyedi formát, vagy méretet választ a megrendelő.
Bontás, Beépítés – A legyártott nyílászárókat a helyszínre szállítjuk. A régi nyílászárók bontása után beépítjük az új ablakot, párkányt, igény esetén redőnyöket. Takarítás és számlázás végeztével elköszönünk.

No tags for this post.
Tags: