Műanyag ajtó és ablak profil,vasalat karbantartása

Műanyag Ajtó és Ablak vasalat tisztitasa karbantartása

Műanyag  ajtó és ablak profil, vasalat karbantartása

 

Műanyag profil karbantartása:

A gyárilag elhelyezett védőfóliát lehetőség szerint, de minimum 1 hónapon belül, el kell távolítani.Amennyiben ez nem tesszük meg későbbiek folyamán napsütés hatására rá fog olvadni a védőfólia.Ezáltal esztétikai hibák fognak keletkezni profilkereten.Műanyag felület karbantartást nem igényel viszont tisztításukról gondoskodni kell.Tisztításhoz érdemes langyos enyhén mosószeres vizet használni.Használjuk puha szivacsot,rongyot és kerüljük durva felületű tisztító eszközöket. Agresszív, PVC-t oldó szereket mellőzük.

TILOS HASZNÁLNI!
Aceton,Drótkefe,kés,penge,Körömlakklemosó,Hypo.

Vasalati elemek karbantartása:

A vasalat mozgó elemeit érdemes évente egyszer be beolajozni.Ezáltal le takarítjuk meg telepedet szennyeződéseket is. Fontos hogy ehez savmentes műszerolajat használjanak vagy Teflon Spray-t. Teflon Spray meggátolja szennyeződések lerakodását.Bármi fele problémát észlelünk vasalat,zár,kilincs problémák minél előbb állítsuk helyre hibát vagy keresünk fel egy szakértőt.Elmulasztás esetén súlyos károsodás keletkezik a vasaltban.

A hőszigetelő üveg karbantartása:

Törekedjünk a hagyományos tisztőszerek használatra.
Kerüljük a karcoló eszközök,anyagok használatát így elkerüljük csikós és karcos ablak felöletett.
Ezekre nem figyelnek óda károsodni fog az üvegfelület.

TILOS HASZNÁLNI!
kés,penge,dörzsi szivacs.

Gumitömítések karbantartása:

Tömítéseket érdemes évente letakarítani langyos vizel.Ezt következően kenjük be újra szilikon olajjal gumikat.Ezáltal gumik meg tartják rugalmasságukat és éle-tartalmukat is.