Műanyag ablakok – mit árulnak el a profilok és az üvegezés paraméterei?

Műanyag ablakok paraméterei

Műanyag ablakok – mit árulnak el a profilok és az üvegezés paraméterei?

Az otthoni ablakok kiválasztása több tucat évre szóló döntés. Számos olyan megoldás létezik a piacon, amelyek kisebb-nagyobb mértékben különböznek egymástól. A maximális kényelmet biztosító, költséghatékony ablakok kiválasztásához érdemes megismerkedni a tulajdonságaikat meghatározó paraméterekkel. Ellenőrizze, hogy mi olvasható ki az adatokból a profilról, az üvegezésről, a vasalatokról és az ablaktömítésekről.

Ablak profil
A profil bizonyos értelemben a teljes ablak váza és az összes elemet tartó szerkezet. Felépítése meghatározza a szigetelő tulajdonságokat, de további funkciókat is, például betörés elleni védelmet. Néhány éve még a 3-kamrás profilok voltak a legnépszerűbbek, manapság azonban az 5-6-7-8 kamrás profilok a legnépszerűbbek. Alapvetően minél több kamra van egy profilban, annál jobbak lesznek a hőszigetelési paraméterek. Cégünk kínálatában szerepel egy 7 kamrás profilú műanyag ablak modell is. Egyéb ajánlatokat is ajánlunk, beleértve a szigetelőhabbal szorosan feltöltötteket is.

Műanyag ablakok paraméterei Műanyag ablakok – mit árulnak el a profilok és az üvegezés paraméterei?
Műanyag ablakok paraméterei Műanyag ablakok – mit árulnak el a profilok és az üvegezés paraméterei?

Üvegezés
Üvegek nélkül az ablakok csak üres keretek lennének. A keretben elhelyezett számuk nem nélkülözhetetlen, mert ez egy másik tényező, amely a hőszigetelési paramétereket bizonyítja. Ma népszerű megoldás a dupla- vagy háromrétegű csomagok, ahol az üvegtáblák közötti teret levegővel töltik fel, ami további szigetelést biztosít. Az egyedi konfigurációk (üvegek száma, üvegvastagság, a teljes csomag vastagsága) is meghatározzák a hangszigetelés javítását. A meleg keretek választásával csökkenti a páralecsapódás kockázatát a helyiségekben.

Műanyag ablak vasalat
A technológiai fejlődésnek köszönhetően a műanyag ablakok mai fogantyúit nem csak nyitásra és billentésre használják, hanem a billentés fokozatos fokozatba állítására is, azaz manuálisan szabályozzák a helyiség szellőzésének intenzitását. A műanyag ablakok egyes modelljei betörésgátlóval vannak felszerelve a kerületükön és egy olyan mechanizmussal, amely blokkolja a kilincs forgását. Ennek köszönhetően a szerkezet ellenáll a betöréseknek, ami különösen hasznos a földszinten található családi házak és lakások esetében.

Műanyag Ablakcsere AKCIÓ

Műanyag Bejárati Ajtócsere AKCIÓ

No tags for this post.
Tags: