3 rétegű üvegezésű műanyag ablakok?

Műanyag ablak 3 rétegű üveggel?


Ablakok háromrétegű üveggel

Miért jó a 3 rétegű üvegezés?

Az egyértelműen a legfontosabb előny, amit a háromrétegű ablakok mellé feljegyezhetünk, az a kiemelkedő hőszigetelési tulajdonság.

A harmadik réteg üveg egy többlet gátat képez a hő útjában, akár sugárzó, akár hővezetéssel terjedő hőenergiát nézzük.

A 3 rétegű ablakok szerkezetét síküvegek alkotják. Melyeket úgynevezett távtartók választanak el egymástól. Ezeknek a távtartó léceknek a belsejében páraszűrő szemcsék találhatóak. Peremtömítő rétegek segítségével zárják le az üvegszerkezet kerületét, ezzel még biztonságosabbá téve a szigetelését.

Műanyag ablak kínálatában a PREMIUM Horizont PS műanyag ablakok hőátbocsátási tényezője Uw=1,1 W/m²K kétrétegű Ug=1,0/1,1 W/m²K üveg esetében.

Az Uw=1,1 W/m²K értékkel rendelkező ablakok a jelenlegi normnáknak megfelelnek, így a modern építészetben használhatóak. Ezekkel az értékekkel rendelkező ablakok alkalmasak a felújítások és az újépítésű házak esetében is.

Műanyag ablak 3 rétegű üveggel – több kamrás ablakok


Amennyiben a a PREMIUM round line műanyag ablakot háromrétegű, melegperemes Ug=0,6 W/m²K értékkel rendelkező hőszigetelő üveggel látjuk el, a hőátbocsátási tényező Uw= 0,7 W/m²K lesz. Ez az érték megfelel a hőszigetelt újépítésű épületek esetében, így a lehető legtöbb hőenergiát spórolhatja meg.

A rossz állapotban lévő régi ablakok hőátbocsátási tényezője a Uw=4 W/m²K értéket is meghaladhatja. Ebből a szempontból a kétrétegű (Uw=1,08) és háromrétegű (Uw=0,6) üveggel ellátott PREMIUM műanyag ablakok közötti különbség elhanyagolható.

A háromrétegű üveg előnye a magasabb hőszigetelő tulajdonság, a hátránya pedig a nagyobb súly, ami nagyobb terhet jelent a vasalatra és természetesen magasabb az ára.


Mindig szem előtt kell tartani, hogy az ablak ezen tulajdonságait kihasználja-e. Ha a felújítás során csak az ablakokat cseréli ki és a falakat nem szigeteli, az ablak körüli falon fog távoznő a hő, mivel rosszabbak lesznek a szigetelő tulajdonságai, mint a nyílászáróknak.

A 3 rétegű üvegezés választható hanggátló kivitelben is. Ennek lényege a különböző vastagságú üvegek (aszimmetria) alkalmazása az üveg szerkezetében, valamint egy speciális hanggátló (SC, SR) fólia alkalmazása az összeragasztott üvegrétegek között.

A mai modern ablakokba az üvegezés már külön szerkezetként kerül beépítésre. Hol vannak már azok az idők, mikor az egyes üvegeket gittel rögzítették be az ablakszárnyba! Az egyre jobb hőszigetelés érdekében az üvegszerkezeteket már jó ideje külön egységként gyártják le. Számos más előnyös

tulajdonság is csak így érhető el. Amikor 3 rétegű ablakról beszélünk, akkor a beépített üvegszerkezetéről beszélünk valójában. De mit is jelent az, hogy 3 rétegű üvegszerkezet? Mielőtt erre válaszolnánk, nézzük meg közelebbről ezek felépítését! A szerkezetet síküvegek alkotják, melyeket távtartók választanak el egymástól. A távtartó lécek belsejében páraszűrő szemcsék találhatóak.

Az üvegszerkezet kerületét peremtömítő réteggel zárják le. A síküvegek közötti teret általában argon nemesgázzal töltik ki. Fokozott hőszigetelés elérése érdekében a kitöltés történhet kripton gázzal is. A síküveg belső oldalára lágyfém -úgynevezett Low-E- bevonatot visznek fel. Ez szintén a jobb energiamegtakarítási értékeket célozza.

Visszatérve az eredeti kérdésre: amennyiben az üvegszerkezetben 3 üvegréteget két távtartó választ el egymástól, úgy 3 rétegű üvegezés van az ablakban. Ebből a szempontból a ragasztott biztonsági üveg egy üvegrétegnek számít.

A műanyag ablakok, erkélyajtók és bejárati ajtók kiváló teszteredményekkel végeztek. A termékek minden európai normának megfelelnek.


7 légkamrás műanyag ablak profil

A HORIZONT PS többkamrás profiljaiból gyártott ablakok biztosítják, hogy a meleg bent, a zaj kint maradjon. Garantálják az Ön biztonságát, védelmét, lakásának pedig utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek.

A kiválasztott profilgeometria, a nyílászáró típusa és az ablakosztás egyedi megjelenést kölcsönös a nyílászárónak. A HORIZONT PS profilokkal szokatlan ablakformák is megvalósíthatók.

A profi l gyártásához PVC-t használunk, amely további adalék anyaggal van ötvözve, így fokozza a hajlítószilárdságot, keménységet, színtartóságot és ellenáll az időjárás viszontagságai ellen. A gyártáshoz mindig primer alapanyagokat használunk. A profi lok az EN 12 608 norma szerint vannak gyártva.

Hőszigetelő tulajdonságok

Az ablakszerkezet hőátáramlás együtthatójának értéke beleértve a merevítőket:
Uf = 1,08 W.m-2.K-1

Az ablak hőátáramlás együtthatójának értéke szigetelő üveggel és rozsdamentes keret alkalmazásával az egész ablakon, Ug = 1,1 W.m-2.K-1:
Uw = 1,2 W.m-2.K-1

Az ablak hőátáramlás együtthatójának értéke a szigetelő üveggel és SWISSPACER keret alkalmazásával, Ug = 1,0 W.m-2.K-1:
Uw = 1,1 W.m-2.K-1

Kérjen személyre szabott ajánlatot!

No tags for this post.
Tags: