Mi a különbség a 2 és a háromrétegű ablakok üveg között?

Műanyag ablakok 2 – 3 rétegű üvegezés!

Hőszigetelt üvegszerkezet

A kettős üvegezés alapvetően két üvegtábla, amelyet speciálisan Argon gázzal van kitöltve. Bár a dupla üvegezés közös jellemzője a legtöbb otthonban, nem ismert, hogy hogyan keletkezett, vagy a gyártási folyamat. A dupla üvegezésű ablakokat először Amerikában találták fel az 1930-as években, és fokozatosan nőtt a népszerűség, az 1950-es évek pedig nagyon gyakoriak voltak. A Thermopane márkanév alatt ismertté vált és 1941-ben a Libby-Owens-Ford Glass Company bejegyezte.

 

Mit jelent az UG, UF, UW? 

Uf = a kereten keresztüli hőátadási tényező értéke
Ug = üvegátmeneti koefficiens értéke
Uw = a hőátadási tényező értéke az egész ablakon

A gyártási folyamat valójában meglehetősen egyszerű. Először a két üvegtáblát egy távtartóval választják el, és hermetikusan lezárt (légzáró) rést hoznak létre. Ezután vákuum körülmények között töltjük be inert gázzal, például argonnal. Ez megakadályozza a kondenzáció kialakulását, és megakadályozza, hogy nedvesség szivárogjon az üvegtáblák között.

Az üreg szélessége függ az ablak és a gáz töltés típusától, de általában 10-20 mm között van. Például Low E energiatakarékos ablakokhoz, az ajánlott üregszélesség argon gázzal töltött állapotban 20 mm.

A hármas üvegezés ugyanúgy készült, kivéve három üveg és kettős argon üregek kivételével. 

A kettős üvegezés fantasztikus módja annak, hogy szigetelje otthonát, kivéve az energiaszámláját és csökkenti a zajt. Ha keresni ezt a kicsit extra, háromszoros üvegezés még több hőhatékonyságot, valamint a további biztonságot. 

Low-E bevonatos argon gáz töltésű üvegezés: A Low E bevonatok egyetlen üvegen mintegy 38% -os hőteljesítmény-javulást eredményeznek. A Low-E bevonatokat úgy fejlesztették ki, hogy minimalizálják az ultraibolya és az infravörös fény mennyiségét, amely áthaladhat az üvegen anélkül, hogy veszélyeztetné a látható fény mennyiségét.

Üveg Szervetlen anyag, amely homokból (szilícium-dioxid), szóda (nátrium-hidrogén-karbonát) és mész (kalcium-karbonát). Szintén kis mennyiségű alumínium-oxidot, bórsavat vagy magnézium-oxidot tartalmaz. 

Argon gáz Egy közömbös, nem mérgező gáz (a levegőnél sűrűbb), amelyet az ablakok között szigetelnek a hőátadás csökkentésével.

Műanyag ablak 3 rétegű üveggel – Hőszigetelt üvegszerkezet

Műanyag ablak 3 rétegű üveggel - Hőszigetelt üvegszerkezet

 

Műanyag ablak 2 rétegű üveggel – Hőszigetelt üvegszerkezet

Műanyag ablak 2 rétegű üveggel - Hőszigetelt üvegszerkezet

 

Iglo Energy Műanyag Ablak Profil

7 kamrás műanyag ablak háromrétegű üvegezéssel

Műanyag ablakok 2 rétegű üvegezés! Hőszigetelt üvegszerkezetMűanyag ablakok 2 rétegű üvegezés! Hőszigetelt üvegszerkezetMűanyag ablakok 2 rétegű üvegezés! Hőszigetelt üvegszerkezet

IGLO műanyag ablakok jellemzői

  • Az ablakot kiváló hőszigetelési paraméterek jellemzik, és tökéletes megoldást nyújt az energiatakarékos és passzív épületek számára .
  • Betonacél vagy üvegszálas keret és szárny merevséget és stabilitást az ablak, illetve ellenáll a deformáció.
  • Kiváló hangszigetelési együttható Rw = 37 – 46 dB
  • Innováció és egyedülállóság a modern tömítési módszerrel. Az IGLO  három tömítéssel rendelkezik. Amellett, hogy EPDM tömítés a külső és a profil belsejében, a további központi tömítés készíthető habosított EPDM , amely kisebb hőátadási tényező és kiváló teljesítményt nyújt vízállóságot és légáteresztő. Az új pecsétet, amely csak a EUROKER ajánlatban áll rendelkezésre, a szabadalmi bejelentés részét képezi, és az első ilyen megoldás a világon.
  • Könnyű üvegcsomagok kiváló hőpermeabilitási együtthatóval, amelyek lehetővé teszik, hogy különböző ablakelemeket készítsenek
  • A legmodernebb MACO MULTI MATIC KS szerelvény két iS (intelligente Sicherheit – intelligens védelem) elleni védelmet nyújt a legmagasabb szintű biztonsággal és kiváló védelmet nyújt a betörés ellen.
  • A gazdag színválaszték  a 33 Renolit fóliából áll.
  • Elegáns alumínium fogantyúk egyszerűen kiemelik a profil modern kialakítását
  • Szépség és esztétika. A fejlett, energiatakarékos funkcionális megoldások kombinációja egyedülálló elegáns stílusával. Ez egy új termék az igényes ügyfeleknek, akik a BEST WINDOWS-ot keresik.
No tags for this post.
Tags: