Milyen ablakokat válasszunk családi házhoz?

Milyen ablakokat válasszunk családi házhoz?

Műanyag Ablak

Milyen ablakokat válasszunk családi házhoz? Ahogy a szem a lélekbe látó, az ablak a családi ház szeme. Az Ön kényelme nem csak a belső hőmérséklettől függ, hanem a megfelelő ablakválasztástól is. A hangulatos élet az ablakprofil belső és külső kialakításától, a helyiségek megvilágításától és a kívülről jövő zajszigeteléstől is függ.

A legtöbben úgy gondolják, hogy az ablakok kiválasztásakor minden attól függ, hogy milyen anyagból készül az ablakprofil. Részben igaz, de más paramétereket is figyelembe kell venni. Melyek a legfontosabb paraméterek egy családi ház ablakának kiválasztásakor?

Ablakok, Bejáratiajtók kiválasztása anyaguk szerint
Az elmúlt évek trendje az, hogy mindent a műanyagra cseréljük. A műanyag ablakok , műanyag ajtók és még a kerítések is nagyon vonzóak az árban, könnyen karbantarthatók és évekig kitartanak. Való igaz, hogy a műanyaggal soha nem lehet kárt tenni semmiben. Ha a háza valami más, és a fehértől eltérő ablakkeretekre van szüksége, akkor ezen a téren is előrelépett a műanyag ablakok gyártása, ezért a műanyag ablakok különböző színekben vásárolhatók meg.

A műanyag ablakprofilok népszerűsége ellenére az emberek jelentős százaléka továbbra is a fát részesíti előnyben. A fa ablakok remekül mutat mind a régebbi, mind az újabb, rusztikus stílusban épült otthonokon. A fa hátránya, hogy idővel kezelni kell, és rendszeresen védőlakkkal le kell festeni. Ennek a karbantartásnak az elhanyagolása jelentősen lerövidíti a keretek élettartamát.

Az utolsó lehetőség az alumínium ablakok. Az alumínium méretstabilitásáról, tartósságáról és gyakorlatilag életre szóló garanciájáról ismert. Az alumínium profilokat nem befolyásolja a nedvesség vagy a napfény. Természetesen ezekért a nagyszerű szolgáltatásokért külön kell fizetni.

Kiválasztás az ablak méretének megfelelően
A mai új épületeket tekintve nyilvánvaló tendencia a nagy ablakok és üvegfelületek, amelyek összekötik a belső teret a kerttel. A nyári hónapokban az ilyen házak tulajdonosai az üvegfelületek kinyitása utáni fedett terasznak köszönhetően extra teret nyernek. Ha vonzza egy ilyen stílus, nincs más választása, mint alumínium ablakok vásárlása .

Csak az alumínium bír el nagy súlyt, és nincs deformálódás veszélye. Mindezt anélkül, hogy az üveget egy masszív keretbe kellene illeszteni. Ez az oka annak, hogy az alumínium olyan népszerű – az üvegezés után szinte láthatatlan, és luxus benyomást kelt.

Kiválasztás a szigetelési tulajdonságok szerint
Az ablakok szigetelő tulajdonságai nemcsak a profil anyagától függenek, hanem a beépítő cég munkájának minőségétől is . Szakértők szerint a rosszul illeszkedő ablakprofilok és a rosszul kitöltött hézagok okozzák a legnagyobb hőhidakat, amelyek kulcstényezők a belső térből történő hőszivárgásban. A forgalmas utcában épült családi házak tulajdonosai értékelni fogják a hangszigetelt üvegezéssel elérhető zajvédelmet.

No tags for this post.
Tags: