iControl Okosotthon

Mi is az iContrALL Okos otthon

Az iContrALL Smart home intelligens otthon rendszer egyedi megoldást nyújt a mindennapokban használt elektronikus berendezések, rendszerek összekapcsolásával, egyedi és intelligens, funkciók alkalmazásával. Az innovatív rendszer kialakításnak köszönhetően, rugalmas illeszkedést tesz lehetővé exkluzív, luxus enteriőrben is. Intelligens, a környezeti viszonyokhoz alkalmazkodó funkcionalitása révén, hatékony és kényelmes módja a biztonság növelésének, az energia és költségmegtakarításnak.

Miért érdemes az Euroker Kft-t választani?
– megbízhatóak vagyunk
– precízek vagyunk
– több mint 15 év tapasztalattal rendelkezünk
– több mint 1000 nyílászárót beszereltünk már

iControl Luxus és intelligencia a háztartásunkban 

A technológia rohamos fejlődésével, elkerülhetetlenné vált, hogy az okos telefonok mellé szép lassan bekússzanak az okos háztartási funkciók is. A hűtő jelzi, ha elfogyott valami és a mosógépszerelő nem szétszereli a gépet, hanem ránéz a vezeték nélküli szerkezetével, hogy mi a probléma. Az iContrAll szolgáltatásával, az egész házunkra kiterjedő ellenőrzést kínál. A rengeteg beépített funkcióval és bővíthető lehetőséggel, végtelen számú kényelmi, takarékossági és biztonsági opcióval bővíthetjük a palettát.

Miért különleges az iContrALL rendszer?

 • Teljes körű intelligens otthon megoldás megbízhatóan, egy kézből.Mi is az iContrALL Okos otthon Smart home?
 • Egyszerű, felhasználóbarát kezelőfelület.
 • A vezetéknélküli technológia révén falbontás nélkül is telepíthető.
 • A hagyományos falikapcsolók megmardhatnak, így az innovációra kevésbé fogékony családtagok számára a rendszer észrevétlen.
 • 100% biztonság: magyarországi gyártói jelenlét és szervíz.
 • Kitűnő ár-érték arány, ingatlanérték növelő befektetés
  nincs havidíj és nincsenek rejtett költségek.

 

A rendszer alapfunkciói:

 • Világítás: Ki és bekapcsolás, fényerő-szabályzás.
 • Árnyékolás, Riasztó: Redőny, zsalúzia, roletta, napellenző, napvitorla le- fel húzás, százalék alapú állítás.
 • Hűtés-fűtés: Kívánt hőmérséklet beállítása (hűtés és fűtés esetén is).
 • Konnektor, Medence, Kerti tó, Ventilátor:  Nagy teljesítményű elektromos berendezések kapcsolása
 • Vízelzárás: Bejövő vízvezeték elzárása (csőrepedés okozta beázás elkerülésére).
 • Zár-, kapu: Zár, kapu, sorompó nyitása és zárása.
 • Lift: Személy-, jármű- vagy ételfelvonó bármelyik szintre hívása.
 • Univerzális vezérlés: Elektromos berendezések KI és BE kapcsolása.
 • Öntözés: Öntözőrendszer mágnesszelepeinek vezérlése.

Intelligens funkciók:

 • Csoportos utasítások: Árnyékoló a profilhoz rendelt pozícióba kerül, ahol szükségesek, a lámpák felkapcsolódnak, a riasztórendszer pedig kikapcsol.
 • Távoli elérés: Telefon vagy táblagép segítségével biztonságosan elérheti és vezérelheti otthonát távolról is az Interneten keresztül
 • Időzítés: Hozzon létre időzített parancsokat napi, heti, havi rendszerességgel.
 • Jelenlét-szimuláció: A távollétében szimulálhatja, hogy valaki tartózkodik a lakásában.
 • Automata eseményvezérlés: Feltétel egy rendszer paraméter lehet pl: hőmérséklet érték, egy eszköz állapota stb.
 • Tetszőleges csoportosítás: Csoportosítsa vezérelni kívánt eszközeit eszköztípusonként.

Hogyan működik az iControl intelligens otthon?

Hogyan működik az iControl intelligens otthon?

Az iContrALL egy rendkívül széles eszköz portfólióval és gazdag funkcionalitással rendelkező intelligens otthon rendszer, amely kényelmesebb és biztonságosabb életstílust biztosít felhasználóinak. A háztartás szinte minden elektromos készüléke beintegrálható a rendszerbe.

Kezelése egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható. Intelligens működésével hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez, ezzel óvja a környezetet.
A rendszerelemek vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően a telepítés egyszerű és gyors, nincs szükség falbontásra, vésére. Ideális meglévő és új építésű ingatlanok számára egyaránt.

Az iContrALL rendszer minden eleme önállóan is működőképes, a PowerDrive központi egység rendszerré szervezi a telepített eszközöket, beleértve az érzékelőket is. Visszajátszásbiztos, titkosított vezeték nélküli kommunikáció segítségével felügyeli az információáramlást a telepített eszközök között, valamint Interneten keresztül kapcsolatot tart az iContrALL Központi Szerverrel a szükséges adatcsere és a telepített eszközök távoli vezérelhetőségének biztosítása érdekében.

iControl Helyi elérés

A telefon vagy a táblagép WIFI kapcsolattal éri el a lakásban lévő routert. A routeren keresztül vezetékes LAN hálózaton elérhető az iContrALL PowerDrive központi egység. A vezérlő modulok a PowerDrive-val rádiós kommunikáció segítségével tartják a kapcsolatot.

 

iControl Távoli elérés

A telefon vagy a táblagép távol van az ingatlantól, ezért az internetre kapcsolódik és az iContrALL központi szerveren keresztül éri el a lakásban lévő routert. Innen a folytatás megegyezik a helyi eléréssel: a routeren keresztül vezetékes LAN hálózaton elérhető az iContrALL PowerDrive központi egység. A vezérlő modulok a PowerDrive-val rádiós kommunikáció segítségével tartják a kapcsolatot.

IContrALL Power Drive Központi egység

A PowerDrive központi egység semmilyen beállítást, programozást nem igényel. Az Internetkapcsolatot biztosító vezeték csatlakoztatása, valamint a tápellátás biztosítása után azonnal használatra kész. Nincs szükség semmilyen informatikai beállításra (pl.: port forward), sem WiFi kapcsolatra (így WiFi jelszóra sem). Szoftvere az Interneten keresztül távolról automatikusan frissül, így a jövőben megjelenő újabb vezérlő eszközök telepítése esetén sem kell cserélni, valamint a folyamatos fejlesztések következtében bevezetésre kerülő új funkciók is automatikusan azonnal elérhetővé válnak.

 

IContrALL intelligens otthon Vezérlők

 

Falba süllyeszthető kivitel

Okos otthon vezérlő - Falba süllyeszthető kivitel

Az iContrALL rendszerben a vezérelni kívánt eszközök (pl. redőnyök, lámpák stb.) mellé egy-egy vezérlő egység kerül telepítésre. Ez a vezérlő egység irányítja a hozzá csatlakoztatott eszközt például le és felhúzza a redőnyt, vagy ki és be kapcsolja a lámpát, fényerőszabályzós lámpa esetében még a fényerejét is beállítja. A vezérlő egység kapcsolatot tart a PowerDrive-val, az iContrALL rendszer központi egységével is, elküldi a vezérelt eszköz állapot információit (pl.: be vagy ki van kapcsolva a lámpa) valamint fogadja a központi egységtől érkező utasításokat és ennek megfelelően működteti a vele összekapcsolt eszközt.

DIN sínre szerelhető kivitel

Okos otthon vezérlő - DIN sínre szerelhető kivitel

A vezérlő egységek kétféle kivitelben állank rendelkezésre: falba, kapcsoló vagy konnektor alá süllyeszthető kivitel és DIN sínre szerelhető kivitel. A DIN sínre szerelhető eszközök között vannak többcsatornásak is (pl.: 2 redőny vagy akár 4 lámpa egymástól független vezérlésére alkalmasak típusok), ezzel szemben a falba sűllyezthetőek nagy része egy csatornás. Ettől eltekintve a két kivitel teljesen azonos funkcionalitással rendelkezik. A telepítés előtti felmérésen, az ingatlan sajátosságai alapján lehet eldönteni, hogy melyik típus használata az optimális.

 

Kapcsolási rajzok

IContrALL intelligens otthon Vezérlők

 

A vezeték nélküli technológia révén falbontás nélkül is telepíthető.

Az iContrALL rendszer elemei szigorú titkosítási algoritmussal és védelemmel ellátott, kétirányú rádióskapcsolattal kommunikálnak egymással. Az eszközökben alkalmazott fejlett, vezeték nélküli technológiának köszönhetően a kiépítés a már kész házak esetén utólag is elvégezhető. A rádiós kivitel további előnye a költségtakarékosság. A hagyományos, vezetékes kommunikációt alkalmazó rendszerek bonyolult hálózatának kiépítéséhez képest jelentős költségmegtakarítás érhető el a rádiós rendszer használatával, ami gyors, hatékony, egyszerű azaz gazdaságos telepítést tesz lehetővé. A moduláris felépítés révén elérhető válik az időben ütemezett kiépítés is. A kezdetben csak néhány eszközt tartalmazó rendszer később bármikor tetszőlegesen bővíthető. A bővítés bármilyen ütemben és mennyiségben történhet. Figyelembe lehet venni az életvitel változását vagy lehet kezelni új igények felmerülését (pl.: gyermek születése) ezt a vezetékes rendszerek esetében lehetetlen megtenni. A rendszer elemei szükség esetén át is helyezhetőek, költözés esetén pedig akár kiszerelhető és együtt kötözhet a családdal. A moduláris felépítés további nagy előnye a rugalmasság mellett, hogy az intelligens otthon rendszer kialakítása alkalmazkodni tud a családi költségvetéshez, ezzel lehetőség nyílik a megrendelő számára a legoptimálisabb finanszírozás elérésére is.

Teljes körű intelligens otthon megoldás megbízhatóan, egy kézből.

IContrALL intelligens otthon Smart home

Az iContrALL rendszerrel a háztartásban előforduló szinte minden elektromos berendezést az intelligens otthon rendszerbe integrálhat. Az alapos és körültekintő eszköztervezésnek köszönhetően a rendszer elemei megbízhatóan, zökkenőmentesen működnek együtt. A legtöbb háztartási elektromos készülék csatlakoztatására a vezérelni kívánt eszközzel kompatibilis speciális vezérlő modulokat kínálunk pl.: riasztó vezérlő, árnyékoló vezérlő, világítás vezérlő stb. A különlegesebb kezelést igénylő berendezések integrálását az iContrALL univezális vezérlőivel oldjuk meg. E vezérlők elektronikus viselkedése egyedileg testre szabható, így szinte a háztartás összes elektromos berendezése beintegrálható a rendszerbe. A teljes körű termékpaletta lehetővé tette azt, hogy az iContrALL rendszer zárt rendszer lehessen, azaz más külső gyártó terméke a rendszerhez ne legyen csatlakoztatható. Ennek előnye egyrészt a rendszer stabilitásában és zökkenőmentes működésében nyilvánul meg, hiszen kizárólag jó minőségű iContrALL vezérlők alkotják a felépített rendszert. Nem kell attól tartani, hogy egy valamely funkcióra beépített olcsó, silány minőségű termék az egész rendszer megbízható működését veszélyezteti. A zárt rendszer másik előnye, hogy a kommunikációs protokoll szigorúan titkos maradthat, így jóval alacsonyabb a külső behatolás kockázata is.

A hagyományos falikapcsolók megmardhatnak, így az innovációra kevésbé fogékony családtagok számára a rendszer észrevétlen.

IContrALL intelligens otthon Smart home

Az intelligens eszközökről (okostelefon, táblagép) történő vezérlési lehetőségek mellett a hagyományos falikapcsolók, távvezérlők alkalmazásának lehetősége is megmarad. A család olyan tagjai illetve vendégei részére, akik kevésbé fogékonyak vagy jártasak az új technológiák kezelésében, az iContrALL intelligens otthon rendszer jelenléte az automata funkcióktól eltekintve észrevétlen marad. Minden hajszál pontosan úgy működik a lakásban, mint ahogy működött a rendszer telepítése előtt. Az iContrALL vezérlőmodulok mindegyike rendelkezik a hagyományos kapcsolók fogadására felkészített bemenetekkel, így a rendszer kiépítése után azok változatlanul használhatóak. E falikapcsolókkal elvégzett beavatkozás természetesen az iContrALL rendszerben szintén látható, a vezérelt eszköz állapota az okostelefon vagy táblagép kijelzőjén ekkor is helyesen jelenik meg. A falikapcsolóval elvégzett művelet a rendszer szempontjából egyenértékű a telefonról vagy táblagépről elvégzett beavatkozással, azaz a falikapcsolóval fel vagy le kapcsolt lámpa később tetszőlegesen telefonról vagy táblagépről is le vagy fel kapcsolható.

Intelligens otthon felhasználói felületek

 

9 csatornás hordozható falikapcsoló

A falikapcsoló 9 gombjára a rendszer bármely egyedi vagy csoportos parancsa feltanítható. A kapcsoló előlapja egyedi színvilággal és grafikával készül, hogy illeszkedjen a lakás hangulatához. Tölthető akkumulátorról üzemel.

Telefon alkalmazás (iOS és Android)

A telefonos alkalmazás teljeskörű elérést biztosít a rendszer minden funkciójához. Az utasítások kiadása mellett elvégezhető vele minden beállítás is. Csoportos utasítások, eszköz csoportok, automata funkciók létrehozása, módosítása.

iPad alkalmazás

A telefonos alkalmazással megegyező funkcionalitás mellett az iPad kijelzőjén információs ablak is helyet kapott, melyen a dátum és az pontos idő mellett az aktuális időjárás előrejelzés is látható. Esztétikus mágneses tartóval falra is szerelhető.