Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?

 

Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?

Mi az A+ BFRCMi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése? Az Energy Saving Trust adatai szerint az otthoni hőveszteség akár 20% -a az ablakokon és az ajtókon keresztül zajlik . Ez növeli a háztartás üzemanyag-számláit és szénlábnyomát. Mivel az energiaárak folyamatosan növekednek, a lakástulajdonosoknak van értelme, hogy termékeik minél gazdaságosabbak legyenek.

Az ablak hőhatékonyságát a British Fenestration Rating Council (BFRC) független módon ellenőrzi ; egy szervezet, amely az ablakokra és ajtókra vonatkozó energiaértékelési rendszert dolgozott ki. Az így kapott rendszer hasonlóságot mutat a háztartási készülékekhez hasonló hűtőkkel, fagyasztókkal és mosógépekkel.

A BFRC címke egyértelműen jelzi az ablak energiaszintjét – A + a legmagasabb, a G, a legalacsonyabb.

Egyes időszakos tulajdonságok (például a viktoriánus és a grúz házak) még mindig rendelkezhetnek az eredeti szárnyablakokkal. Ezek az üvegházak, a nem keretek és az általános kopásnak köszönhetően (különösen a mai szabványoknak köszönhetően) rendkívül energiatakarékosak (ne felejtsük el, hogy sok esetben ezek a ablakok több mint száz évesek lehetnek!)

Ezzel szemben a ma felkínált ablakok számos mod-ellenállással büszkélkedhetnek, amelyek biztosítják a lehető leghatékonyabban a termikus hatékonyságot. Például:

A két (kettős üvegezésű) üvegtáblák közötti tér argon gázzal van feltöltve. Ennek 34% -kal alacsonyabb hővezetési képessége van a levegőben.
A távtartókat (amelyek az üvegtáblákat egymástól távol tartják) nem vezetőképes polimer műanyag felhasználásával készülnek. Ez teljesen kiküszöböli a hőátadást.
Az üvegnek fémes bevonata van, amely tükrözi a hőt a szobába, miközben átengedik a passzív naphő-nyereséget (vagyis a nap hőjét).
Kombinálva ezek az elemek adják az ablaknak a végső minősítését, amelyet a BFRC függetlenül igazol.

Általában minél magasabb egy ablak minősége, annál több fog kerülni. Az ablaktechnológia fejlesztése azonban azt jelenti, hogy a neves cégek mostantól az A + minősített ablakokat kínálják. Ne felejtsük el, hogy egy ablak élettartama alatt az első kiadásnak többnek kell lennie, mint a csökkentett energiaszámlákban (nem is beszélve arról, hogy a tulajdon melegebb, csendesebb és kényelmesebb).

Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?

Az energiatakarékos házak előnyei

Az energiatakarékos házakkal előnyei Az energiatakarékos házak a minőségi építőanyagoknak és az építés során alkalmazott technológiáknak köszönhetően segítenek, hogy házunkban kevesebb energiabefektetéssel kellemes körülményeket teremtsünk. Ahhoz, hogy házunk megkaphassa ezt a címet, több előírásnak is meg kell felelnie otthonunknak, melyek későbbiekben előnyünkre válnak!
Az energiatakarékos házak előnyei, hogy szigetelés terén akár a többszörösére növelhetik a bent maradó hő mértékét, mint a régi, kevésbé szigetelt épületek. Ezzel elérhetjük, hogy kevesebbet fűtsünk, és ezzel kevesebb energiát használjunk fel, ami egyrészt nekünk is kedvez anyagilag, másrészt környezetbarát is. Hosszútávon sokat spórolhatunk ezeken az energiatakarékos megoldásokon, úgy, hogy közben komfortérzetünk és közérzetünk nem romlik!
Ezek mellett az energiatakarékos házak gépi felszereltsége lehetővé teszi számunkra, hogy otthonunkban friss levegő keringjen, kellemesebb érzést nyújtva nekünk! Hosszú távon ingatlanunk kiadásai is kisebbek, hiszen alacsony üzemeltetési költségű, amivel a későbbiekben is sokat spórolhatunk!

Az energiatakarékos házak előnyei

 

Mit jelentenek az egyes energia besorolási csoportok?

Mit jelentenek az egyes energia besorolási csoportok?Egy ingatlan energia besorolása, vagy más néven energetikai minőségi osztálya attól függ, hogy a mennyire felel meg az éppen meghatározott energetikai előírásoknak, és a hozzájuk tartozó követelményértékeknek. Sok kategória létezik, ezúttal az első hárommal fogunk foglalkozni.
Az első ilyen kategória az A, ami valójában három részre bontható, melyek a következők: AA++, AA+ és AA. Nem nehéz kitalálni, hogy e kategóriák esetén kiemelkedően jó energiahatékonyságú ingatlanról beszélhetünk, csak a mértékek mások. Egy A+ energia hatékony ház nagy mértékben jobb műszaki felszereltségről tanúskodik, mint egy BB, de utóbbi besorolású otthonok tulajainak sem kell aggódniuk: egy BB kategóriás épület még energia hatékony lakóháznak számít, értékei a követelmények fölött állnak.
Egy CC besorolású épület pont megfelel, vagy minimálisan jobb energetikai tulajdonságokkal rendelkezik az érvényben lévő követelményeknél. A hazai ingatlanok többsége ebben a kategóriában van, ami azért is lehetséges, mert az ennél magasabb szinteket csak megújuló energiaforrások (például napelem, napkollektor, esetleg biomassza) használatával üthetjük meg.
A besorolás standard fogyasztói magatartást feltételezve történik, tehát rendeletben meghatározott légcsereszám, belső hőmérséklet, a lakásban található eszközök működési hatékonyságának és fogyasztásának kiszámítása, valamint maga az épület tulajdonságai alapján dől el, hogy energia hatékony házban élünk-e.

Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?Mi az A+ BFRC Műanyag ablak minősítése?

 

 

 

No tags for this post.
Tags: