Könyökkaros napellenző

Könyökkaros napellenző szerelési módjai

Falra szerelhető

A legegyszerűbb módja a napellenző felszerelésének, ha falra szereljük. A helyszín adottságaitól függően szóba jöhet hagyományos dühbelezés vagy néhány új korszerű megoldás. Felszerelésnél számít az épület anyaga mivel senki se szeretné, hogy a fejére pottyanjon egy napellenző. A napellenzők szerelhetők akár kemény-téglába vagy betonkoszorúba is.

Előfordul, hogy lyukacsos szerkezetű téglába rögzítjük a napellenzőt. Ilyenkor egy úgynevezett injektálást használunk, ami egy speciális kétkomponensű ragasztó és egy szita segítségével beragasztásra kerül a menetes szál vagy ,ha szükséges egyedileg készített kiemelős csavar a falba

Előnye még, hogy könnyen cserélhető, ugyanis leszerelés utána a csavarok a falban maradnak csak a külső részt kell eltávolítani.

hpim08

Szigetelésre szerelhető

Eléggé gyakori, hogy a házak most már Dryvit vagy bármi más szigeteléssel vannak borítva. Erre a problémára fejlesztették ki a távtartós csavaros megoldást. A csavar segítségével, biztonságosan lehet felszerelni kis és nagyméretű napellenzőket is úgy , hogy nem kell a szigetelést szétvágni és abba szelvényeket vagy csöveket elhelyezni. Legfontosabb a szakszerű szerelés, mert itt egy hiba nagyon balesetveszélyes lehet.

Szarufára

Sokszor bonyolultnak tűnhet a napellenző szarufára, tetőgerendára szerelése, pedig csak egy erre a célra gyártott szarufa konzolt kell alkalmazni. A szarufa konzolt fakötésű állványcsavarral, menetes szállal vagy átmenőcsavarral rögzítjük.

A szarufa és tetőgerenda szerelése első ránézésre bonyolultnak tűnhet, de egy egyszerű technológia, a szarufa konzol használatával ez könnyen megoldható. A konzol rögzíthető fakötésű állványcsavarral, menetes szállal vagy átmenőcsavarral.

Erkélyre

Erkélyre, panelházaknál, társasházaknál úgy oldható meg, ha mennyezeti vagy univerzális konzollal alulról rögzítjük az árnyékolót. Amennyiben nem lehet ezt megoldani a falsíkra kell szerelni.

 

Egyedi konzolos megoldás

Sok esetben, az épület adottságai miatt, nem megoldható átlagos konzolok segítségével a szerelés. Ilyenkor egyedi konzolok gyártásával érdemes dolgozni, hogy elkerüljük a balesetveszélyt.