Könyökkaros napellenzők a legkedveltebb

Könyökkaros napellenzők a legkedveltebb

 

Számos kiszerelés létezik, melyek a megrendelő igényeihez és a beépítési követelményekhez igazodnak.

A könyökkaros napellenzők a legelterjedtebb teraszárnyékolók. Fontos a jó minőségű vászon és szerkezet kiválasztása, hiszen napellenzőt nem 1-2 szezonra vásárolunk!

A könyökkaros napellenzőt vízszintes és függőleges felületre egyaránt fel lehet szerelni, de akár szabadon álló állványzatra is rögzíthető. A szerkezet maga horganyzott és extrudált profilokból, zártszelvényekből és egyéb kötőelemekből épül fel. Mint általában a napellenzőknél, az időjárás viszontagságai az ernyő méretétől függenek. A szél belekap a nagyobb ernyőkbe, és ez nagymértékben terheli a napellenző szerkezetét. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a nagyobb ernyők kb. 40, míg a kisebb napellenzők akár 50 km/órás szélnek is ellenállnak. A napellenzőt az időjáráshoz is lehet igazítani az elektromos kialakítás révén, hiszen a modern technika segítségével az érzékelőkkel elkerülhető a napellenző meghibásodása. Szeles és esős időjárásnál az ernyő automatikusan bezáródhat.

Napellenző célja

Megakadályozza a napsugarak bejutását lakásunkba, ezáltal megtartva a kellemes hőmérsékletet nyáron is. Ennek köszönhetően nem kell klímát beszereltetnünk, vagy sokkal kevesebbet kell használnunk, ezzel jelentős költségeket megspórolva.

 

A könyökkaros napellenzőink között több félét is megkülönböztetünk:

A BASIC napellenző, az egyik legrégebben gyártott rendszer, és ennek megfelelően az egyik legnépszerűbb könyökkaros árnyékoló is.

A SHADOW napellenző extrudált alkatrészek alkalmazásával készül, és keskenyebb ereszek alá is könnyedén felszerelhető.

A MINI napellenző egy anyag és ártakarékos megoldást jelent, mivel vékonyabb profilokból készül.

A CASETTE napellenző egy féltokozott megoldási módszer. Ez egy átmenet a tok nélküli és a kazettás napellenzők között. A SUNSET napellenző könnyen állítható, és a lemenő nappal szemben nyújt tökéletes megoldást.

A PRACTIC napellenző légies és könnyed kinézettel bír. Felépítése egyszerű, és kifejezetten díszítő jellege is megmutatkozik a balkonok esetében.

A COMPACT napellenző egy függőleges ponyvafelület, amely a lemenő nap és az esetleges „betekintők” ellen nyújt védelmet. A könyökkaros napellenzők esetében a FULL napellenző az, ami négy évszakos térfedést jelent. Otthonába, vagy vendéglátó egységébe kiválóan alkalmazható, minőségi könyökkaros napellenzőt szerelünk Umbroll minőségben.

Kézi vagy motoros beszereléssel megrendelhető. Külön előny, hogy időjárásfüggő vezérléssel is megrendelheti.

Felszerelhető:A napellenző védhet épületet, területet, járművet és személyt is. Lakások, házak árnyékolása mellett éttermek

  • oldalfalra
  • mennyezetre
  • szarufára
  • eresz alá

A napellenző védhet épületet, területet, járművet és személyt is. Lakások, házak árnyékolása mellett éttermek kerthelyiségek, szabadtéri rendezvények lassan elengedhetetlen kelléke. A kényelem, komfortfokozat növelésén felül egyre inkább az egészséges életkörülmények biztosításának is fontos eszköze. A fokozódó UV. sugárzás, az egyre trópusibb éghajlat a napellenző gyakoribb használatára sarkall.Technikai kialakítását illetően könyökkaros napellenző, ollókaros napellenző, vagy ejtőkaros napellenző szerkezetek terjedtek el.

Éttermek kerthelységeibe az úgynevezett gastro-szerkezet vált népszerűvé. Jellemzője a talajba betonozott, vagy erősen lesúlyozott talpakon álló acélkeret, melyre két oldalról sátortető formában szerelt napellenzőkkel árnyékolnak. Ezzel a megoldással akár 10m hosszú, 6m széles területet lehet leárnyékolni. A napellenző szerkezeti részének anyaga nagyrészt AlMgSi ötvözet. A főtartó profil 40×40 horganyzott acélprofil. Az árnyékot adó textil U.V. stabil poliészter, esetenként Acrill.A motoros napellenzőket biztonsági megfontolásból szélérzékelővel látják el.

Ennek szerepe a 4-5 m/s feletti széljárás esetén a napellenzők automatikus behajtása. A motoros napellenzők komfortosságának növeléseként fényérzékelővel látják el. A beállított fényerő felett automatikusan kinyílik, alatta viszont automatikusan bezáródik a napellenző. A feltámadó erős szél okozta sérüléseket a homlok-profikra szerelt rezgésérzékelővel is lehetséges megelőzni.