Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők Ingyenes ablakcsere

Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők

Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők

Ingyenes ablakcsere

Kibővíti lakossági zajvédelmi programját a Budapest Airport szeptembertől: a következő három évben összesen 1,2 milliárd forintot fordít erre a célra.

A repülőtér üzemeltetője közölte: a program keretében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelését csökkentik az ingatlanok nyílászáróinak utólagos szigetelésével vagy cseréjével.

Mintegy 1,2 milliárd forint értékben indított lakossági zajvédelmi programot szeptember 1-jén a Budapest Airport a több mint tíz éve futó programjának bővítéseként. A programban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelésének csökkentését segítik a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítványon keresztül.

Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők Ingyenes ablakcsere
Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők Ingyenes ablakcsere

Az ablakcsere a hálószobában ingyenes. Amennyiben egyéb lakóhelyiségekben, például a nappaliban szeretné a cserét, úgy a költségek 70 százaléka igényelhető a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány programjából. A fennmaradó, 30 százaléknyi részt önerőből szükséges finanszírozni.

Miről szól a program?
A Budapest Airport kiemelt figyelmet fordít a környéken élők életminőségére. A vállalat finanszírozásával a 2016 óta futó zajvédelmi programot 2022 szeptemberétől a korábbinál kétszer nagyobb területen teszi elérhetővé a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány, összesen 1,2 milliárd forint összegben.

Program időtartalma
A meghosszabbított program időtartama 3 év, melynek keretén belül a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány több ütemben, kibővített lehetőségekkel és új területek bevonásával teszi lehetővé a repülőtér környéki lakosság számára a programban való részvételt.

Lehetőségek
A program keretein belül az ingatlantulajdonosok a meglévő nyílászárók és redőnytokok utólagos hangszigetelését, az ablakok cseréjét, továbbá hangszigetelt szellőztető berendezés beszerelését igényelhetik.

Hol érhető el?
A három éves kibővített program több ütemben valósul meg Budapest 10., 17. és 18. kerületei, illetve Vecsés, Üllő meghatározott részein. Az aktuálisan érintett területekről és fázisokról folyamatosan frissítjük az információkat a honlapon.

Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők Ingyenes ablakcsere
Ingyenes ablakcserét kérhetnek a repülőtér környékén élők Ingyenes ablakcsere

10 évnél idősebb ablakok esetén javasolt az ablakcsere. Ebben az esetben a hálószobákban ingyenesen, a további lakóhelyiségekben pedig költségmegosztással kérheti új ablakok beépítését.

A program keretein belül korszerű, fehér színű műanyag keretes, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókat építenek be, amelyek hangszigetelő képessége meghaladja a 35 decibelt.

Költségek: Az ablakcsere a hálószobában ingyenes. Amennyiben egyéb lakóhelyiségekben, például a nappaliban szeretné a cserét, úgy a költségek 70 százaléka igényelhető a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány programjából. A fennmaradó, 30 százaléknyi részt önerőből szükséges finanszírozni.

Hogyan és hol tudok jelentkezni, mi a jelentkezés menete?

A programra történő jelentkezés menete a korábbinál még gyorsabb és egyszerűbb lesz. Jelentkezni kétféle módon, postai úton és elektronikusan is lehet.

Postai úton: a postaládákban elhelyezett tájékoztatócsomagokban található jelentkezési lap kitöltésével, majd beküldésével. A kitöltött jelentkezési lap mellé kérjük, csatolja az érintett ingatlan 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lapját is, ami akár az Ügyfélkapun keresztül, díjmentesen is beszerezhető.

A dokumentumokat az alábbi címre kell beküldeni:

Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány

1185 Budapest, Budapest Airport Nemzetközi Repülőtér

  1. Terminál, 221. szoba

Jelentkezését elektronikusan, online úton is leadhatja a zajvedelem.bud.hu honlapon található igénybejelentő űrlap kitöltésével, valamint a szükséges dokumentumok feltöltésével. Jelentkezés után munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Az 1. ütemben a jelentkezési határidő 2022. december 31.

Támogatás-igénylése

No tags for this post.
Tags: