Classic Húzórugós garázskapu

Húzórugós szekcionált garázskapu garázsajtó

Classic Húzórugós  garázskapu garázsajtó Kínálatunkban – működési mechanizmus szempontjából – két különböző típus található; az úgynevezett húzórugós, illetve torziórugós kivitel. A garázskapu típusának kiválasztását számos technikai jellemző befolyásolhatja, ilyen például a szerkezet maximális mérete, a nyílás esetleges sajátosságai illetve a további opciókkal és tartozékokkal történő felszerelés lehetősége.

Húzórugós garázskapu

A megfelelő kapu típusának kiválasztása számos tényezőtől függ. Ide tartozik többek között a nyílás mérete, annak sajátosságai, az igényelt opciók és tartozékok és természetesen a ráfordítás mértéke. Az igények lefedésére a Classic és Trend típusú garázskapukat kínáljuk.

A húzórugós típusú garázskapuk jellemzői:

  • A kapulap súlyának kiegyensúlyozására húzórugókat használunk. A rugók a kapulap és a vezető sínek közé kerülnek.
  • A konstrukciós szabadság gyors – mindössze 2,5-3 órás – beépítési időt tesz lehetővé.
    A garázskapuk felszereléséhez csupán 100 mm áthidaló magasság szükséges. A beszerelés oldalsó vagy felső áthidaló nélkül lehetséges (alagút típusú nyílás).
  • Két pár rugó megbízható védelmet nyújt a kapulap zuhanása ellen, a “rugóban rugós” rendszer pedig véd a visszahúzás ellen (rugó kitörése a sínekből) rugótörés esetén. Ez az egyedülálló rögzítési típus szabadalommal védett.
  • A kapu kifinomult formája lehetővé teszi a rugók feszességének gyors növelését vagy csökkentését működés közben, ily módon csökkentve a karbantartási költségeket.

Meghajtás – milyen előnyökkel járnak?
A garázskapu-meghajtások szinte mindig szabványos felszerelést jelentenek a garázsajtókhoz. Az automatikus működtetésű garázskapuk előnye, hogy a garázskapu távirányító segítségével közvetlenül az autóból kényelmesen működtethető. Az intelligens otthoni megoldások segítségével mostantól okostelefonja segítségével a kapu nyitása bárhonnan és bármikor lehetséges. Ezenkívül a meghajtások magas szintű védelmet nyújtanak a betörések ellen, mivel azokat a zárt garázskapu biztosítása esetén nem lehet feltolni. Megfelelő figyelmet kell fordítani a feltolásvédelemre, amely még áramszünet esetén is működik.