Hogyan lehet hatékonyan spórolni a gázzal?

Hogyan lehet hatékonyan spórolni a gázzal?

Hogyan spóroljunk a fűtéssel

Hogyan lehet hatékonyan spórolni a gázzal? Az energiaárak szinte senkit sem kerültek el, sőt, úgy tűnik, még koránt sincs vége.

Megtérül az új kazánba való befektetés?
Még ha első pillantásra nem is tűnik megtakarításnak egy nagy befektetés egy új kazánba, az igazság ennek az ellenkezője. A régi gázkazánok közel sem olyan hatékonyak, mint a modern kondenzációs gázkazánok. Ez negatív hatással van a gázszámlájára is. Ezenkívül segíthetnek egy új kazán vásárlásának finanszírozásában.

De a kazán önmagában nem elég. Annak érdekében, hogy megfelelően (és ezáltal gazdaságosan) működjen, rendszeres karbantartásra és szervizelésre van szüksége. Ne felejtse el ellenőrizni a kéményt és a kéményt sem.

Csökkentse a hőmérsékletet a házban

Lekapcsolja a fűtést, amikor reggel elhagyja a házat? Ezzel nem takarít meg gázt. Ha több mint két fokkal csökken a hőmérséklet a szobákban, nagyon költséges újra felfűteni a helyiséget, mert a falak teljesen lehűlnek. Hatékonyabb megoldás a termosztát egy fokkal való leengedése és a hőmérséklet stabil tartása. A legjobb megoldás az egész ház fűtésének optimalizálása fejlett szabályozással. Az új kondenzációs kazánok fejlett hőmérséklet-szabályozó rendszereket és kiváló minőségű termosztátokat kínálnak, amelyek többféle fűtési módot tesznek lehetővé.

A túlmelegedés, amelyhez a háztartások csaknem 70 százaléka hozzászokott, nemcsak a pénztárcánkat, hanem az egészségünket is negatívan érinti. A hőmérséklet optimális 18-20 fokra csökkentésével növeli szervezete ellenálló képességét, ellenállóbb lesz a megfázásokkal szemben , és jelentősen megtakarítja a fűtést.

De itt legyen óvatos – paradox módon a gázszámlája is megnőhet, ha a radiátorokat bezárja, mielőtt elhagyja a házat vagy a hegyekbe megy. Lakása, háza gyorsan lehűl kikapcsolt fűtés mellett, és sokkal több energiára lesz szükség a felfűtéséhez. Ezért ne kapcsolja ki a radiátorokat, csak csökkentse a hőmérsékletet 17-18 °C-ra.

Csökkentse a hőveszteséget új nyílászárókkal
Még a leggazdaságosabb kazán sem takarít meg pénzt, ha felfűti az ablakokat. A hő leggyakrabban az ajtók és ablakok körül, a falakon vagy a tetőn keresztül távozik. Ha nem biztos abban, hogy hol vannak a legnagyobb hőszivárgás, hívjon otthonába hőkamerás szakértőt, aki felfedi a hőhidakat és egyéb gyenge pontokat házában vagy lakásában. A mérést ideális esetben öt Celsius-fok körüli külső hőmérsékleten kell elvégezni.

Különösen a régebbi épületekben az energia akár 40 százaléka az ablakokon és ajtókon keresztül távozik. Ezek cseréje újabb egyszeri befektetés lehet, ami hosszú távon megtérül. Nem kevésbé fontos a mennyezet, a tető és a falak minőségi szigetelése . A poliuretán szórt habszigeteléssel történő szigetelés gyors, környezetbarát, ráadásul akár a fűtési költségek 70 százalékát is megtakarítja (a nyílászárók és a fűtési rendszer egyidejű korszerűsítésével). A PUR hab egy kivételes hang- és hőszigetelő , amely tágulása során tapad a felületre és lezár minden üreget. Hézagmentes légzáró réteget hoz létre, kiküszöbölve a hőhidakat. Az ilyen típusú szigetelésbe való befektetés ezért néhány éven belül megtérül.

Kérjen tőlünk részletes, személyre szabott ajánlatot!

Ajánlatot kérek   

Tesla élményautózás!

Tesla élményautózás! Gyere és éld át az egyszerre elszabaduló 550 lóerőt!
1 millió összegű műanyag nyílászáró vásárlás esetén részt vehet egy Tesla Model 3 Performance élményautózáson.

Tesla élményautózás! Gyere és éld át az egyszerre elszabaduló 550 lóerőt!

Általános tájékoztató TESLA ÉLMÉNY AUTÓZÁS INGYEN

No tags for this post.
Tags: