Hogyan juthat több természetes fényhez a lakásában?

Hogyan juthat több természetes fényhez a lakásában?

Miért érdemes a természetes világítás

Általános jó közérzetünkhöz a helyes fényegyensúly elengedhetetlen, hiszen testünk működésének ritmusa is a fényhez igazodik.Biológiai óránk sínyli meg, ha szervezetünket nem érik a világosság és sötétség természetes váltakozásából eredő ingerek.Ez ugyanis alvászavarokhoz vezethet, aminek pedig lecsökkent napközbeni energiaszint és általános érdektelenség lehet az eredménye.

Műanyag ablak profil  -50% AKCIÓ 

Miért érdemes a természetes világításMiért érdemes a természetes világítás

De miért fontos a természetes világítás?

 

Jobb egészség: 

A napfény a D-vitamin létfontosságú forrása. A napfény javítja a helyreállítást, beállítja a cirkadián ritmust és , megnöveli a hangulatot, és javítja a figyelmet. Ezért a nagy üvegablakok és homlokzatok nagyon fontosak a lakásokban és irodákban. A megfelelő mennyiségű természetes fény jó fizikai és lelki közérzetünk biztosításához is elengedhetetlen. 

Jobb kényelem: 

A megfelelő napfény a döntő jelentőségű, a kényelem érdekében fontos, hogy csökkentse a megvilágítás termikus hatásait. Így a különleges hővisszaverő üvegablakok vagy az utólag beépített, energiatakarékos üvegek a régi ablakokban segítenek hűvös és kényelmes környezet kialakításában. 

Jobb környezet:

Minél természetesebb fény az épületen belül, annál zöldebb. A villanyszámla csökkenthető, az energia megtakarítása pedig a környezetet is kíméli. 

Pénzmegtakarítás:

Figyelembe véve az összes fenti pontot, könnyű megállapítani, hogy az üvegházak és homlokzatok üvegezésén belül az épületeken belüli természetes világítás lehetővé teszi a villanyszámlák jelentős csökkenését.