Hangszigetelő ablak. Megéri? Műanyag ablak és a hangszigetelés

Hangszigetelő ablak. Megéri?

Műanyag ablak és a hangszigetelés

Műanyag ablak és a hangszigetelés A mai kaotikus világban nehéz olyan helyet találni, ahol leülhet és élvezheti a nyugalmat. A szomszédok, a forgalom, a vasútvonalak, az ipari egységek, a hangszórók, a kocsmák és a repülőgépek zajai folyamatosan behatolnak az életünkbe és gátolják azt a derűt, amelyre annyira vágyunk. Egy épületben az ablakok a leggyengébb láncszemek a kívülről érkező zajterhelés szempontjából.

Az ablakok és az ajtók általában a hangszigetelés leggyengébb pontjai az otthonban, és a probléma súlyosbodik a hagyományos ablakok vagy ajtók esetében, amelyeknél még zárt állapotban is vannak hiányosságok. A hézagok – a tervezés, az építés vagy a beépítés hibáinak eredményeként – lehetővé teszik a zaj könnyű áthaladását, hogy a zaj csak beáramljon és tönkretegye az otthon nyugalmát.

A zaj hatása az egészségre
A zaj akár az egészségünkbe is kerülhet. Ezért a zaj- és hangszigetelés szintén az egyik legfontosabb tényezővé vált. A modern hangszigetelő ablakoknál mérvadó a mindenkori lakókörnyezet
és a külső zajszint. Az intelligens profiltervezéssel a GEALAN rendszerek a hatásos hangszigetelés valamennyi követelményének eleget tesznek. A megfelelő hangszigetelő üveggel együtt zavartalan lakókörnyezetet biztosítanak és ezáltal emelik az életszínvonalat. Ezekben a kérdésekben szívesen ad tanácsokat Önnek az ablak gyártója egy személyes találkozás alkalmával.

Műanyag ablak és a hangszigetelés
Az ablakokat hangszigetelésük alapján különböző osztályokba sorolhatjuk. A zajterhelés a betegségek egyik fő oka. Ez nemcsak károsítja az ember hallását, hanem az emberi pszichében is maradandó nyomokat hagy. A nem kívánt zaj elleni hatékony védelem hosszú évek óta nemcsak kényelem kérdése, hanem az egészségvédelem döntő kérdése. Mérvadó ennél a besorolásánál a már kiértékelt hangszigetelés mértéke. A hangerősségtől függően a hangszigetelő ablakok alkalmazkodnak az adottságokhoz. Az olyan helyiségeknek, amelyek különösen magas külső zajszintnek vannak kitéve, nagyon jó hangszigetelő tulajdonságú (magas hangszigetelő osztályú) ablakokkal kell rendelkezniük. Az S 8000 IQ rendszer a hangokat egészen 47 dB-ig lecsökkenti.

Zajszintek

Ha kivonja az ajánlott beltéri zajszintet a tipikus kültéri zajszintből, megbecsülheti az ablakainak megfelelő akusztikai teljesítményt.

Minta számítás:
1. Külső zajforrás: 69 dB
2. Kívánt helyiség zajszint: 35 dB
= A különbség 34 dB

Ebben az esetben 34 dB érték szükséges az ablak- és ajtórendszerhez.

 

 

No tags for this post.
Tags: