Fa ablakok

Fa ablakok

Fa ablakok az egyik legrégebbi anyag, amelyből ablakkeretek készültek. Már rendelkezik olyan történelmi karizmával, amelyet ma még sok ügyfél értékel. A döntő tényező általában a formatervezés, mivel az óvatosan ívelt fadarab hangulatos és meleg légkört teremt, és egy házat valódi otthonná tesz. Függetlenül attól, hogy fenyő, vörösfenyő, meranti, lucfenyő, tölgy vagy eukaliptusz: Az ablakprofilokhoz különféle fafajtákat választunk, az Ön igényei és igényei szerint. A faablakok természetes hőszigetelő tulajdonságai különösen meggyőzőek. Ez hatékonyan csökkenti az energiaveszteséget és megtakarítja a fűtési költségeket. Faablakokhoz kínálunk alapvető fafajta fenyő, vörösfenyő és meranti fát.

Fa ablak profilok 68 mm, 78 mm és 88 mm méretben. A faablak profiljának vastagsága különféle tényezőktől függ. Egyrészt ez magában foglalja azokat a szerkezeti feltételeket, amelyek között az ablakot fel kell szerelni. Másrészt, mint mindig, az ügyfelek ötlete is számít. Például hüvelykujjszabályként: minél vastagabb a profil, annál jobb a hőszigetelés. Ez azt jelenti, hogy azok az ügyfelek, akik értékelik az energiahatékonyságot, nagyobb valószínűséggel választanak egy 78 vagy 88 profilt. Ezen felül a maximális üvegvastagságot befolyásolja a faablak profiljainak szélessége. Míg a keskeny 68 mm-es profilnál az üveg maximális vastagsága 32 mm-re korlátozódik, a 88 mm-nél 54 mm-es margó és kívánt esetben négyutas üvegezés is lehetséges!

Fa ablakok

Fa ablak profilok
A fa ablakprofilok rendkívül stabilak és tartósak a többrétegű ragasztásnak köszönhetően. Az építési körülményektől és a követelményektől függően három beépítési mélység közül választhat, amelyekben faablakunk elérhető: 68 mm, 78 mm és 88 mm. Tehát különböznek a keretek mélységében és szélességében, ami viszont befolyásolja a tömítési szinteket és az üveg maximális vastagságát. A választott beépítési mélység befolyásolja a hőszigetelési tulajdonságokat és a hangszigetelést.

A fa különféle fajtái ablakokhoz
A faablakok ideálisak egy hangulatos, de ugyanakkor modern környezet kialakításához, amely szintén megfelel az energiatakarékos építkezés követelményeinek. A faablakokhoz megfelelő fafajták a személyes preferenciáitól függnek a szerkezet, a szemcsék és a tartósság szempontjából. Nagyjából megkülönböztetheti a trópusi és a puhafát, amelyek meghatározzák a profil felületét. A tűlevelű fát elsősorban szerkezete és megjelenése különbözteti meg. A döntő tényezők itt a fa szerkezetét befolyásoló éghajlati különbségek. Fenyőből vagy vörösfenyőből készült fa ablakok sima szemcséje sokféle tervezési lehetőséget kínál. trópusi fa, mint például a Meranti faablakok , elsősorban a trópusi keményfa fák szívfájaként értendők. A tropikus térség állandó éghajlata megköveteli az egységes szerkezetet, valamint a fafelület könnyű szemcséjét, ami különösen vonzó és elegáns. Az ár természetesen a végén is meghatározó. Adjon tanácsot a különféle fafajtákhoz.

Fa ablakok

Lágy vagy keményfa – a faablakok összehasonlítása
A faablakok mindig is minden ház előnyeit képezték. Adományozzák a hangulatos meleget, és egyedi megjelenéssel meggyőzik. Faablakok vásárlásakor választhat a puha és a keményfa között. A keményfa szilárd és nehéz faablakra vonatkozik, amelyet mindenekelőtt a szálak nagy aránya és a keskeny edényszerkezet jellemez. Száraz sűrűsége (tömegsűrűség 0% fa nedvességtartalom mellett) meghaladja a 0,55 g / cm3-t. A lágy fa viszont könnyű fa, amelynek száraz sűrűsége 0,55 g / cm3 alatt van. Fontos megkülönböztetni az angol „lágyfa” kifejezést. Elsősorban a fa eredetét és nem közvetlenül a fajta tulajdonságait írja le. Ennélfogva a megfelelőbb fordítás a puhafa. Ugyanez vonatkozik a „keményfára”. A megfelelő fordítás a keményfa, tehát elsősorban a fafaj eredetét is jelzi. A kívánt tulajdonságok és a rendelkezésre álló költségvetés alapján a legmegfelelőbben dönti el, hogy melyik faanyagot választja faablakához.

Fa ablakok

Faablakok karbantartása és gondozása
A műanyagokkal vagy az alumíniummal ellentétben a faablakok hajlamosabbak az időjárási hatásokra, és természetes fejlődésnek vannak kitéve. A mindennapos szeszélyes időjárási viszonyok ellen a tömörfa profilhoz a gyárban alapozóval és impregnálószerrel készített speciális védőüveget kapunk, amely megóvja a penészgombát és a gombát. A rendszeres fakarbantartás biztosítja, hogy faablakai a normál fényben ragyogjanak, és sokáig élvezni fogja őket. Barátságos csapatunk örömmel segít trükkökkel és tippekkel kapcsolatban. 

No tags for this post.
Tags: