Alumínium bejárati ajtó előnye és hátránya

Alumínium bejárati ajtó előnye és hátránya

A legújabb és legmodernebb, kültéri ajtók!

Az alumínium bejárati ajtók élettartalmukat tekintve jó megoldást jelenthetnek. Az anyag tulajdonságát tekintve különösebb felületi kezelés és karbantartás nélkül is hosszú időn keresztül megtartja eredeti állapotát. Azonban azon technikai megoldások, amelyekkel a kornak megfelelő hőszigetelési, vagy biztonságtechnikai elvárásoknak is eleget tesznek, aránytalan többletköltséget jelentenek. A mechanikai hatásokkal szemben támasztott ellenállási képesség szempontjából az alumínium ajtók alapvetően semmiképpen sem sorolhatóak a biztonságos kategóriába.

Acél bejárati ajtó előnye és hátránya

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztásakor rengeteg kérdés merül fel. Nem mindegy, hogy egy társas házi lakásban vagy családi házban lakik. Ettől függ, hogy beltéri vagy kültéri ajtót érdemes-e vásárolnia. A bejárati ajtó mérete, hő- és hangszigetelése is kiemelt figyelmet érdemel. Az ideális biztonsági szint kiválasztása szintén fontos teendő a biztonsági ajtó kiválasztásakor.  A bejárati ajtó otthonának egyik meghatározó eleme. Naponta többször is látja, megérinti, kapcsolatba kerül vele. Öltözködésünkben igyekszünk megmutatni egyéniségünket, autónk is önmagunk egyfajta leképezése – miért pont a bejárati ajtó lenne kivétel?

A rosszul kiválasztott ajtó vagy a nem megfelelő beépítés a téli hónapokban párásodáshoz vezethet az ajtó beltér felőli oldalán, ami a penész megjelenését is okozhatja. Ez pedig légúti betegségekhez és allergiához vezet. Sokszor tapasztaljuk, hogy a nagy gonddal kiválasztott bejárati ajtó éppen a nem megfelelő beépítés miatt rövid időn belül tönkre megy. Ha már kellő időt, energiát és persze pénzt áldozunk a bejárati ajtónkra, akkor a beépítésen sem érdemes spórolni.

 

 

No tags for this post.
Tags: