Műanyag nyílászárók – Energiamegtakarítás

Műanyag nyílászárók – Energiamegtakarítás

Energiatakarékos ablakok

Költséghatékony és energiatakarékos nyílászárók.

Energetikai szempontból az ablak a ház gyenge pontja. Ezen keresztül nyomul be a hideg a lakásba és távozik a drágán megtermelt meleg. Az épületek hőveszteségének átlagosan 30%-ért az ablakok felelősek.

Mit spórolhatunk a műanyag nyílászárókkal? Legfőképpen pénzt! Amennyiben jól szigetelt ablakokkal rendelkezünk, kevesebb energia szökik el


A 60-as években még készültek egyrétegű ablakok, amelyek U-értéke átlagosan 5,8 lehetett. A 70-es évektől kezdve általánosnak tekinthető kétrétegű, gáztöltés nélküli ablakok hőátbocsátási tényezője 2,7 körüli, míg a manapság használt, gázzal töltött, 7-kamrás, kétrétegű ablakoké 1,0-1,2 W/m2K. Ezeknél is jobbak a korszerű, háromrétegű ablakok U-értéke, 0,5-0,7 W/m2K.


A korszerű, energetikailag megfelelő ablakokban igen nagy a választék. A műanyag ablakok előnye, hogy általában olcsóbbak, jól tisztíthatók. A legjobbak 7 kamrásak, 2- vagy 3-rétegű üvegezéssel.
A faablakok statikailag jobbak a műanyagnál, műemlék épületeknél szinte kizárólagosan ezeket építik be. A fa-alumínium ablakok rendelkeznek a műanyag és a fa ablakok előnyeivel és strapabírók.

Az ablakcsere anyagi szempontból az előnyös, építészeti-technológiai szempontból pedig a legegyszerűbb megoldást jelenti. Az emberek sokszor el sem tudják képzelni, hogy az ablakcsere mennyire egyszerűen és gond nélkül történik. Az új ablakok beépítése gyors, és nemcsak a fűtésköltségek tartós csökkentésében segít, hanem hozzájárul a környezet védelméhez is.

Ezen a téren mindenekelőtt a műanyag ablakok rendkívül hatékonyak, rendszeresen vezető helyezéseket érnek el az ökológiai besorolásokban A 15-20 éves régi ablakok cseréje a hőveszteség több mint 40%-os csökkentését teszi lehetővé. Amennyiben a homlokzat és a tető is felújításra kerül, ennél is nagyobb megtakarítás érhető el.

Egyedi nyílászárót keres? Nálunk jó helyen jár. Garanciával, megfizethető árakkal várjuk.
Prémium nyílászárók teljeskörű szolgáltatással.

Kérje ingyenes árajánlatunkat

Milyen az energiatakarékos ablak?

 Észrevehetőjük, hogy egy ideje divat a költséghatékony megoldások megvalósítása otthonokban és lakásokban. Kiváló példa erre a megoldásra az energiatakarékos ablakok beépítése. A Földön rendszeresen növekvő energiafelhasználás, a folyamatban lévő klímaváltozással és a természeti erőforrások kimerülésével együtt azt jelenti, hogy az áram, a gáz, a szén és az olaj ára napról napra emelkedik.

A természeti környezet megóvása miatt, valamint a költségcsökkentést szem előtt tartva sokan keresik a módját, hogy költséghatékony megoldásokat vezessenek be otthonukban vagy lakásukban. Ebből a célból gyakran döntenek olyan energiatakarékos ablakok beépítése mellett, amelyek környezetbarát, és egyben megtakarítják a ház vagy lakás fűtésével kapcsolatos költségeket.

Az energiatakarékos ablakok – ahogy a neve is sugallja – olyan ablakok, amelyeket úgy terveztek, hogy több energiát takarítsanak meg, mint a piacon kapható többi ablaktípus. Az ilyen ablakok olyan szerkezetek, amelyek minimálisra csökkentik az épület hőenergia-veszteségét. Ezek olyan ablakok, amelyek javítják az épület hőszigetelését, miközben csökkentik a hőveszteséget azokban az épületekben, amelyekbe beépítik őket. Azt, hogy egy adott ablak energiatakarékosnak minősíthető-e, az U együttható határozza meg, ez a hőátbocsátási együttható.

Összességében akkor lesz energiatakarékos az ablakunk, ha megfelelő anyagból készül a profil, kellő vastagságú az üvegszerkezet, rendben van a tömítés és a vasalat. És természetesen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nyílászárók mellett fontos a megfelelő homlokzati, födém és aljzat szigetelés.

No tags for this post.
Tags: